16.4 C
București
vineri, 7 mai 2021

Cântăreţul Jim Weatherly a murit. Anunţul făcut în urmă cu puţin timp

Celebrul cântăreţ Jim Weatherly a murit din cauze naturale. Faimosul compozitor al piesei „Midnight Train to Georgia” s-a stins din viaţă la 77 de ani. Anunţul a fost făcut de către familia artistului.

Weatherly a murit din cauze naturale în casa lui din apropiere de Nashville (Tennessee), pe 3 februarie.

Cântăreţul Jim Weatherly a murit
Faimosul compozitor al piesei „Midnight Train to Georgia” a pierdut lupta cu viaţa la 77 de ani. Familia sa a făcut anunţul şi a precizat faptul că acesta s-a stins din cauze naturale.

Artistul country a lansat peste 20 de albume de studio într-o carieră ce s-a întins pe cinci decenii.

În timpul studenţiei a jucat fotbal american, la University of Mississippi, însă în anii 1960 a decis să renunţe la sport pentru a se dedica muzicii în Los Angeles.

„Midnight Train to Georgia”, principalul succes al Gladys Knight & the Pips din 1973, a fost premiat cu Grammy şi inclus în Grammy Hall of Fame în 1999.

Mai mulţi artişti americani, între care Aretha Franklin, au înregistrat versiuni ale piesei.

Cel mai mare succes solo al lui Weatherly a fost „I’ll Still Love You”.

El a scris mai multe cântece pentru Gladys Knight, între care „Neither One of Uş Wants to Be the First to Say Goodbye” şi „You’re the Best Thing (That Ever Happened to Me)”.

De-a lungul carierei, a înregistrat cu muzicieni ca Neil Diamond, Kenny Rogers, Garth Brooks şi Kenny Chesney.

Fostul lider al formației Gerry and the Pacemakers a murit la 78 de ani
Gerry Marsden a murit la vârsta de 78 de ani. Fostul lider al formației Gerry and the Pacemakers a devenit celebru împreună cu trupa lui mai ales datorită piesei „You’ll Never Walk Alone”. Celebra melodie a ajuns imnul celor de la FC Liverpool și al lui Celtic Glasgow.

Paul McCartney a i-a adus un omagiu lui Gerry pe pagina sa de facebook.

„Gerry a fost un partener de la începuturile noastre din Liverpool. El și grupul său au fost cei mai mari rivali ai noștri de pe scena locală. Interpretările sale de neuitat ale „You’ll Never Walk Alone” și „Ferry Cross the Mersey” rămân în inimile multor oameni ca amintiri ale unei perioade vesele din muzica britanică. Simpatiile mele se adresează soției sale Pauline și familiei sale. Ne vedem, Gerry. Îmi voi aminti întotdeauna cu un zâmbet de tine”, a scris Paul McCartney pe pagina sa de Facebook.

„You’ll Never Walk Alone”, cântecul ce a devenit imnul lui Liverpool și al lui Celtic Glasgow, a dus formația engleză la numeroase victorii, inclusiv la triumful din finala Ligii Campionilor contra lui AC Milan, de la Istanbul, din 2005.

Celebrul cântăreţ Jim Weatherly a murit si el tot din cauze naturale la 77 de ani.

Dumnezeu sa ii ierte!

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate