12.3 C
București
luni, 17 mai 2021

Carantină prelungită în Sibiu și mai multe localități din județ

Carantină prelungită în Sibiu și în mai multe localități din județ. Decizia a fost luată aseară de către comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Întrunirea CJSU a avut loc la o ora după închiderea secțiilor de votate.

Carantina va fi prelungita în Sibiu și Mediaș dar și în orașele Cisnădie, Tălmaciu și Avrig, pentru comuna Orlat și satul Șelimbăr.

Carantină prelungită în Sibiu
„S-au aprobat 7 hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenției de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea cu 7 zile, începând cu data de 07.12.2020 ora 05:00, a măsurii de carantină zonală în Municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr, orașul Cisnădie, orașul Tălmaciu, Municipiul Mediaș, orașul Avrig și localitatea Orlat”, a anunțat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, citată de Mediafax.

Localitățile Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr sunt în carantină din 16 noiembrie, iar Mediaș, Orlat și Avrig, din 23 noiembrie.

Municipiul Slobozia și-a prelungit carantina cu șapte zile
Prin ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din 3 decembrie, măsura de carantină zonală a municipiului Slobozia se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile. În perioada următoare, vor trebui respectate în continuare măsurile impuse în ultimele trei săptămâni în încercarea de a limita răspunderea coronavirusului.

Printre altele, se menţine limitarea capacităţii magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maximum 30%, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi/persoană. În judeţul Ialomiţa, de la debutul pandemiei s-au înregistrat 4.910 cazuri de COVID-19, 96 de noi cazuri fiind raportate joi, 3 decembrie.

Puțin peste 5000 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus în România
Până ieri, 6 decembrie, au fost raportate 5.231 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 05.12.2020 (10:00) – 06.12.2020 (10:00) au fost raportate 134 de decese (89 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 38 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 48 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 decese la categoria de peste 80 de ani.

127 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 5 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.587. Dintre acestea, 1.289 sunt internate la ATI.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate