Care sunt pasii ce trebuie urmati cand facem apel la o firma de servicii funerare?

De multe ori, tragedia pierderii unei persoane apropiate ne loveste neasteptat, lasandu-ne muti de durere si cuprinsi de regrete. Cu toate acestea, este important sa ne luam inima in dinti si sa actionam cat mai repede si mai corect cu putinta, pentru a organiza o inmormantare care sa-i cinsteasca amintirea celui plecat dintre noi. Pentru acest lucru, este indicat sa facem apel la o firma de servicii funerare cu experienta in domeniu, care va fi alaturi de noi in aceste momente funeste. Din acest motiv, va prezentam etapele organizarii unei inmormantari de catre firma de servicii funerare aleasa, de la apel, pana la ziua inmormantarii. Iata care sunt pasii ce trebuie urmati:

1. Primul apel
De indata ce persoana apropiata s-a stins din viata, trebuie sa anuntam acest lucru urgent, la 112 sau chiar la firma de servicii funerare, care va prelua aceste sarcini. Astfel, o casa de pompe funebre cu experienta ne va oferi consultanta necesara cu privire la desfasurarea evenimentelor, ocupandu-se de toate detaliile legislative cu profesionalism.

2. Stabilirea datei pentru inmormantare
Familia defunctului, impreuna cu firma de servicii funerare va trebui sa stabileasca o data pentru inmormantare, alegand de asemenea si locul in care se va oficia procesiunea. In plus, alaturi de familie, se va alege si un loc de veci. Daca acesta nu a fost deja cumparat inainte de deces, va trebui concesionat, avand un cost diferit pentru fiecare cimitir in parte.

3. Ajutorul de deces
In conformitate cu legea din Romania, orice persoana asigurata (salariata), pensionara, cat si membrii de familie ai acestora beneficiaza de o suma de bani din partea statului pentru inmormantare. Insa, pentru a obtine acest ajutor, trebuie eliberat un certificat constatator de deces, de catre o persoana specializata in aceste cazuri, pusa la dispozitie de catre firma de servicii funerare.

4. Imbracamintea si obiectele de cult
In cele mai multe cazuri, familia va alege atat imbracamintea defunctului, cat si sicriul, avand de asemenea optiunea unui pachet complet de servicii funerare. Astfel, in functie de buget, casa de pompe funebre va pune la dispozitie o gama larga de servicii funerare, alaturi de obiectele traditionale si de cult, absolut necesare la orice inmormantare crestin-ortodoxa.

5. Transportul
Firma de servicii funerare va poate pune la dispozitie un autovehicul special, inregistrat si autorizat, pentru transportul persoanei decedate la capela si la cimitir. Mai mult, aceasta poate pune la dispozitie si alte masini pentru transportul rudelor sau a persoanelor apropiate.

6. Aranjamente florale
Impreuna cu firma de servicii funerare, veti putea alege dintre florile potrivite pentru inmormantare, sub forma de buchete, coroane sau jerbe, ce pot fi personalizate cu mesajul dumneavoastra. Este bine sa va consultati cu casa de pompe funebre inainte, deoarece unele flori nu se gasesc decat in anumite sezoane.

7. Ziua in care are loc inmormantarea
Aceasta este ziua in care se oficiaza slujba de i

 » Sursa: bzi.ro