Ultimate magazine theme for WordPress.

Carmen de Georges Bizet te ajuta sa inlaturi depresia. Vezi si alte probleme medicale tratate prin meloterapie

Meloterapia (terapia prin muzica) este o este o forma a psihoterapiei in care muzica este folosita ca mijloc de exprimare (in loc de vorbire) si care este indicata de terapeut in functie de problemele fiecarui pacient. Astfel, pot fi tratate cu ajutorul sunetelor, agresivitatile ascunse, tulburarile mentale sau afective, anumite blocari, dar si cateva boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de alimentatie.

Cercetatorii au descoperit ca muzica poate echilibra energetic organismul prin biorezonanta indusa de vibratiile sunetelor, in special ale sunetelor din muzica instrumentala si clasica. Ascultata in conditii optime, muzica induce o stare de bine, de siguranta si incredere. Atunci cand vrei sa te tratezi prin muzica trebuie sa mentii un anumit echilibru: melodiile triste te ajuta sa plangi si sa te descarci, insa dupa ce te-ai mai linistit, asculta melodii vesele.

Conditii obligatorii in meloterapiePentru ca muzica pe care o asculti sa aiba efectul scontat trebuie sa indeplinesti anumite conditii:

1. Sa fii singura in camera sau sa nu ai nimic de facut pentru cel putin o ora. 2. Sursa sunetelor sa se afla la cel putin 2 metri distanta de tine. 3. Locul in care te asezi sa fie confortabil.4. Sa tii mainile pe langa corp si picioarele relaxate pentru a inlesni circulatia energiei intre punctele principale ale corpului.5.

 » Citeste mai mult pe: sanatate.bzi.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies