Carnea cea mai periculoasa care dezvolta copiii inainte de vreme. Organismul lor este perturbat, iar hormonii o iau razna. Atentie ce consumati

2.628

Cutremurator reportajul facut in cadrul emisiunii Inspectorul Pro, de la Pro Tv. Jurnalistii au incercat sa dezlege complicatele ite ale unui jucator imens pe piata de desfacere din Romania, industria carnii.

Rezultatele sunt inspaimantatoare, iar parintii copiilor ajunsi mult prea devreme la endocrinolog spun: medicii ne sfatuiesc sa nu mai hranim copiii cu carne de pasare din comert.

Pasarile au un ritm infernal de crestere, un ritm anormal, stimulat de hormoni si de alte substante, legale de altfel. Pasarile sunt tinute tot timpul la lumina, pentru ca al lor creier sa creada ca este mereu timpul pentru a se hrani.

Un medic prezent in reportajul Inspectorul Pro a spus raspicat: daca vreti sa consumati carne, mancati carne de animale mature, nu de pui de animale. Nu stim in ce ritm au crescut acesti pui, drept pentru care este mai in regula sa se consume vita, gaina, cocos, oaie, curca etc.

Unii medici considera ca aceasta dezvoltare fortata a pasarilor si in general a tuturor animalelor de consum ar putea duce la aparitia hormonilor in carnea pe care o consumam. Iar asta ar favoriza printre altele inmultirea cazurilor de pubertate precoce.

La nici 10 ani, multe fete sunt deja adolescente. Medicii vorbesc tot mai des de proasta alimentatie. Endocrinologii pun formele neobisnuite ale dereglarilor hormonale pe modul intensiv in care sunt crescute pasarile pe care le mancam. Consumul de carne rezultata astfel pare sa grabeasca maturizarea copiilor.

O echipa de la Inspectorul Pro a vorbit cu prorectorul Dumitru Dragotoiu – specialist in nutritie si alimentatie animala la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, care a explicat explicat cum s-a ajuns ca puiul de consum sa creasca intr-o luna cat altadata in 2 luni.

„El are un metabolism intens care trebuie sa valorifice foarte bine componentele hranei. Nutreturile clasice nu pot sa asigure cantitatile de microelemente si chiar de macroelemente necesare unei viteze asa de mare de crestere, dezvoltarii tesuturilor si depunerilor de carne , proteina grasime … organismul”.

In anii 80, puiul Hybrid crescut doar pentru carne, ajungea in 56 de zile la aproximativ 1 kilogram. Acum, in zilele noastre, folosind noile nutreturi concentrate, puiul ajunge la greutatea de taiere in doar 35 de zile.

Unii fermieri au mai invatat ca productia fara pierderi este strans legata si de amestecarea furajelor cu alte substante. Picaturi antistres, solutii cu vitamine, aminoacizi. Toate perfect legale, recomandate pentru evitarea epidemiilor. Dar, cu masura.

Furajele concentrate, administrate puilor hibrizi, par asadar sa stimuleze productia proprie de hormoni a pasarilor. De aceea specialistii fac o legatura directa intre cazurile de pubertate precoce ale copiilor si alimentatie.

Potrivit legislatiei in vigoare, autoritatile sanitar veterinare controleaza rezidurile de substante hormonale in ferme si abatoare. Testele facute de Institutul de sanatate publica veterinara vizeaza muschii, ficatul, tiroida si furajele. Nu lapte si nici oua.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise