Case inundate din cauza precipitatiilor abundente. Locuitorii sunt disperati si cer ajutorul autoritatilor

• Mai multi ieseni care locuiesc in zona Holboca solicita ajutorul autoritatilor dupa ce au fost inundati in urma precipitatiilor abundente de zilele trecute

Numeroase gospodarii din zona comunei Holboca au fost afectate grav de inundatiile provocate de precipitatiile abundente cazute in ultima perioada. Pe langa numeroasele drumuri, terenuri agricole si gospodarii afectate, au fost inregistrate cazuri in care apa a intrat chiar si in locuintele oamenilor. Este vorba despre 6 case din localitatea Holboca, care au fost inundate in urma cu circa 3 zile, iar de atunci oamenii se chinuie sa rezolve problema.

Vezi si: Exclusiv! Inundatii in Iasi! Mai multe case au fost afectate de viituri – FOTO

Locuitorii de aici sustin ca astfel de inundatii apar frecvent atunci cand se inregistreaza precipitatii abundente, iar desi au apelat in repetate randuri la autoritati pentru a amenaja rigole in zona respectiva, astfel de masuri nu au fost luate niciodata.

Mai mult, locuitorii se plang de faptul ca au solicitat interventia autoritatilor locale pentru a-i sprijini in inlaturarea apei din gospodarii, insa nu au fost ajutati.

„Este dezastru de fiecare data cand ploua tare afara. Nu avem absolut niciun curs de apa in apropiere, dar daca ploua torential, toata apa de pe dealuri se aduna in casele noastre. A intrat apa in casa de trei zile, avem apa in beci, nu stim ce sa mai facem. Suntem 5-6 case inundate de tot si am cerut la Primaria Holboca sa vina sa ne ajute. Absolut nimeni nu a venit de doua zile. Toti de aici am cerut sprijin cu un utilaj sau cu oameni sa ne ajute, dar nimeni de la primarie nu a venit”, a povestit un iesean care locuieste in zona Holboca.

Vezi si: Sute de case, din 44 de localitati, au fost afectate de inundatii

Reprezentantii autoritatilor locale au anuntat ca echipele de muncitori si utilaje au iesit pe teren inca din dimineata zilei de 24 iunie pentru a inlatura problemele cauzate de inundatii.
Primarul comunei Holboca sustine ca s-a intervenit in toate zonele comunei, contrar celor spuse de mai multi localnici care au cerut sprijinul autoritatilor, insa fara succes pana acum.

Vezi si: RUSINE! Acestea sunt imaginile REVOLTEI! Se intampla la Iasi in fiecare an! Cine trebuie sa plateasca pentru umilinta acestor oameni?

„Sunt mai multe zone afectate in toata comuna, am trimis muncitorii si utilajele inca de ieri dimineata sa intervina in zonele unde a plouat cel mai mult. Am dat cu autogrederul, punem piatra si nivelam acolo unde este nevoie. Sunt aproximativ sase case unde a intrat apa, Doamne Fereste sa iti intre apa in casa, in curte e altceva. Problema este ca se intampla in aceleasi zone sa se inunde de fiecare data cand ploua, sunt cazuri si cu drumuri private, unde se aduna apa. Pe langa interventiile noastre, trebuie si oamenii sa intervina daca vad ca de fiecare data sunt inundati la precipitatii abundente”,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !