24 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Castelul Posada și fabuloasa viață a Marthei Bibescu, prințesa care și-a dorit să moară îmbrăcată într-o rochie Chanel

Posada este localitatea prin care treci, în drum spre stațiunile montane, fără a-i acorda prea mare atenție. În momentul în care tranzitezi acest loc sau rămâi blocat în trafic minute bune, îți aduci aminte, eventual, de lecțiile de istorie și de celebra bătălie dusă aici, acum mai bine de 700 de ani, bătălie ce a marcat emanciparea Țării Românești de sub tutela coroanei maghiare. Istoria pe care o ascunde Posada este, însă, mult mai bogată.

Nu foarte cunoscut prahovenilor și românilor, în general, este castelul Bibescu, loc cu un trecut zbuciumat, iubit de Martha Bibescu, iubit și de Nicolae Grigorescu, cel care a pictat aici câteva lucrări, printre care „Primăvară la Posada”, tablou vândut la licitație contra sumei de 32.500 de euro.

Castelul Bibescu și blestemul flăcărilor

Revenind la castelul Posada sau castelul Bibescu, acesta a fost construit la 1842 de către Gheorghe Bibescu, cunoscut sub numele de Bibescu Vodă. Inițial, destinația castelului a fost aceea de conac de vânătoare, construit, asemeni caselor de munte, din piatră de râu.

 » Citeste mai mult pe observatorulph.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate