Trupa The Humans, compusă din Cristina Caramarcu (voce), Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară) şi Adrian Tănase (voce), s-a aflat pe primul loc în preferinţele publicului, cu 3277 de voturi.

Piesa „Goodbye“, care se va auzi pe scena de la Lisabona, este compusă de Alin Neagoe, Cristina Caramarcu şi Alexandru Matei.

Clasamentul complet al finalei Eurovision România 2018

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au votat. Într-un an de zile, am făcut atât de multe lucruri frumoase şi iată că am câştigat finala Eurovision România 2018. Această formaţia abia împlineşte un an. E o bucurie, o certitudine, acum, la aniversarea unui an de când am format această trupă. Mulţumim pentru vot şi pentru încredere“

au declarat membrii trupei pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti.

 

„Aproape că nu ne vine să credem. Ne-am dorit foarte mult, dar până nu ajungi să-ţi auzi numele, nu crezi. Acum am prins încredere, o să mergem la Lisabona şi o să câştigăm Eurovisionul de la Lisabona“

a spus solista trupei la conferinţa de presă de după concurs.

Pe locul al doilea în finala Eurovision România 2018 s-au clasat Alexia & Matei cu piesa „Walking On Water“, care a obţinut 3114 voturi, urmaţi de Feli, cu „Bună de iubit“, melodie care a înregistrat 2862 de voturi.

În finala Eurovision România 2018 telespectatorii au cunoscut şi reprezentantul Moldovei la Eurovision, trupa DoReDos, care a interpretat, în premieră, melodia „My Lucky Day“, care va reprezenta ţara vecină pe scena din capitala Portugaliei.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România face parte dintre cele 18 ţări care vor concura în cea de-a doua semifinală a competiţiei Eurovision 2018, în prima semifinală fiind înscrise 19 candidate.