24 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Cât de greu este să înfiezi un copil în Prahova. Birocrația față în față cu părintele adoptator

1200Prahova are, la ora actuală, 90 de copii declarați adoptabili. 90 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani, care abia așteaptă să aibă doi oameni care să îi iubească, să îi ducă acasă și să îi numească fiul sau fiica lor. Sunt copiii nimănui, intrați în sistemul de protecție al statului, odată abandonați de către părinții biologici. 170 de familii au fost declarate, în județ, apte să înfieze un copil, însă procedura este una de durată și deloc simplă. Autoritățile încă așteaptă modificările aduse Legii Adopției, care ar aduce noi facilități pentru familiile adoptatoare și ar simplifica o parte din procedura de înfiere a unui copil.

Vreau să adopt. Cum procedez?

În primul rând, spun reprezentanții DGASPC Prahova, adopția trebuie gândită foarte bine atât din punct de vedere afectiv, cât și financiar.

Primul pas pe care o familie sau o singură persoană trebuie să îl facă în vederea demarării procedurii de adopție este contactarea DGASPC Prahova. Aici trebuie depuse o cerere de evaluare și actele necesare pentru întocmirea dosarului de adopție.

 » Citeste mai mult pe observatorulph.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate