28.3 C
București
miercuri, 28 iulie 2021

Câte persoane poate infecta un pacient COVID. Streinu-Cercel: În patru zile vom avea trei persoane. În 12 zile se poate ajunge la 40

”Eu am mai spus și cu alte ocazii că de la o persoană infectată, în circa patru zile, vom avea alte trei persoane infectate și tot așa. Astfel, în decurs de 12 zile, practic, de la o singură persoană infectată se ajunge să avem 40 de alte persoane infectate. Din aceste 40 de persoane la 12 zile, noi vedem doar circa 30%, 40% – cele care sunt în strictă relație cu un pacient cunoscut, cele care apar în urma anchetelor epidemiologice” , a declarat Adrian Streinu Cercel.

În ceea ce privește testarea în masă a populației, Adrian Streinu Cercel a explicat că aceasta aduce date importante cu privire la circulația virusului.

”O testare în masă îți aduce date foarte importante cu privire la circulația virusului și știi exact unde să te adresezi cu măsurile de restricție epidemiologică. Aceste teste rapide nu sunt de o sensibilitate și specificitate absolută, dar îți dau o informație care bate undeva spre 70% din punct de vedere al corectitudinii, ceea ce îți dă timpul necesar în așa fel încât să poți să identifici aceste persoane, să le pui sub tratament și evident că din acel moment ele nu mai transmit sau transmit foarte puțin” , a explicat medicul.

Medicul a afirmat că faptul că și Raed Arafat a luat în calcul achiziționarea de teste rapide pentru a testa populația.

”Din ce știu eu până în momentul de față, și doctorul Raed Arafat a luat în calcul să achiziționeze astfel de teste rapide și să încerce la nivel populațional să facă o astfel de testare. N-aș putea să spun exat când se va întâmpla acest lucru, dar este pe agenda de lucru a colegilor mei”.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate