Cateva lucruri pe care nu le stiai despre vise

De cele mai multe ori, visele sunt interpretate dupa… intuitia bunicii. Specialistii au insa explicatii stiintifice, care te ajuta sa intelegi mesajele transmise de creierul tau, prin vis.

Chiar daca nu-ti amintesti nimic dimineata,sa stii ca in fiecare noapte somnul tau este presarat cu vise. Primul episod dureaza cam cinci minute,iar ultimul poate dura chiar o ora.

Vreme de milenii,oamenii au incercat sa le talmaceasca,sa-si ghiceasca viitorul in vise. Ce semnificatii au aceste proiectii ale mintii? Le putem controla? Le putem descifra?

Ce inseamna cand visezi cai. Semnificatii in functie de culoare. Interpretarile lui Freud si Jung

Inveti… visand

Daca ai de invatat pentru un examen,in loc sa stai pana tarziu sa tocesti,mai bine tragi un pui de somn cand te simti obosita.

Iata de ce:cand creierul viseaza,te ajuta sa inveti si sa rezolvi probleme,spun cercetatorii de la Harvard. Visele sunt metodele prin care creierul proceseaza,integreaza si intelege informatiile.

Nu toti visam colorat

Desi circula la un moment dat parerea ca doar nebunii viseaza colorat,nu este adevarat,este foarte normal. Doar 12% dintre oameni viseaza in alb/negru.

Restul viseaza in culori. Visele noastre sunt legate de evenimente de la scoala,serviciu,experientele sexuale,frustrari. Se pare ca visele cu scene violente sunt de obicei in alb/negru si impresioneaza mai mult decat cele colorate.

Visam in episoade

Ti s-a intamplat sa te trezesti dintr-un vis atat de frumos ca ti-ai fi dorit sa adormi la loc si sa-l continui? Ei bine,se poate! Stai nemiscata dupa ce te-ai trezit.

Nu trebuie sa ti se miste niciun muschi. Asa vei ramane intr-o stare de semi-trezire cateva minute.

Cea mai buna metoda de a-ti aminti ce-ai visat este ca,dupa trezire,sa ramai intinsa in aceeasi pozitie in care ai dormit. Cand iti misti corpul,te „deconectezi” de la visul pe care tocmai il aveai.

Visele cu repetitie

Ai un cosmar care se tot repeta? Mintea ta incearca sa-ti transmita un mesaj. De exemplu,visele in care iti rupi un dinte sau in care sunt ranite parti ale gurii simbolizeaza cuvintele.

Interpretarea este „Fii atenta ce si cum spui,imbunatateste-ti modul de comunicare cu cei din jur”.

Daca te visezi goala,poate insemna ca esti vulnerabila sau ca te jenezi de ceva,dar poate semnifica si dorinta ta de libertate,de a nu fi constransa de ceva.

Visele pot fi interpretate doar de psiholog,pentru ca acelasi element poate insemna o multime de lucruri,in functie de personalitatea si de temerile fiecaruia.

Visezi doar ce stii

Deseori visezi chipuri pe care nu le (re)cunosti. De fapt,mintea ta nu inventeaza nimic,sunt fete ale unor oameni pe care i-ai intalnit candva in viata reala,dar de care nu-ti mai amintesti.

De-a lungul vietii,vedem zeci de mii de chipuri de oameni,asa ca in creierul noastru exista o baza de date imensa.

Visatul previne aparitia psihozelor

Intr-un studiu recent,se arata ca subiectii care au fost treziti la inceputul fiecarui vis,chiar daca au dormit opt ore,au avut dificultati de concentrare,stari de iritabilitate,halucinatii si semne de psihoza dupa doar trei zile.

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !