sâmbătă, 19 septembrie 2020

Câți bani vor scoate românii din buzunar din 15 mai pentru a se tunde

Știrile zilei

Ardeiul iute poate salva mii de vieti intr-un minut!

Doi medici foarte buni naturisti, Doctor John Christopher si Doctor Richard Schulze, vorbesc de foarte mult timp despre beneficiile...

A înfipt furculiţe de plastic în grădină! Motivul, GENIAL

Grădinăritul este una dintre cele mai eficiente terapii pentru stres. În plus, petreci mai mult timp printre plante.Dacă locuieşti...

Familia unui preot din Brașov, decimată de coronavirus

Temutul coronavirus a făcut trei victime într-o familie din Brașov: un preot, soția acestuia și unul dintre fiii lor...

Cât va costa un tuns de la 15 mai? Deja ne putem pune această întrebare, mai ales că cei care oferă servicii de frizerie sau de coafor la domiciliu au mărit prețurile. Pentru mulți români, perioada de pandemie a însemnat lucru de acasă, deci nu au mai părăsit domiciliu decât din motive de strictă necesitate. Cum saloanele de coafură și frizeriile au fost închise, acești oameni au rămas cu parul nearanjat. Iar când vom reveni la serviciu, toți vom dori să ne recăpătăm aspectul plăcut. Deocamdată, câțiva frizeri și coafeze au început să ofere servicii la domiciliu, însă fiind puțini și cererea mare, au putut crește prețurile. Prețuri aparent justificate, ținând cont că se expun și unui risc, din punct de vedere al sănătății.

Cât costă acum un tuns la domiciliu
Nu mulți și-au făscut curaj să meargă în casele clienților, dar cei care au avut un spirit antreprenorial mai accentuat au cerut și mai mulți bani. De exemplu, în București, un tuns pentru bărbați poate costa între 70 și 200 de lei. La femei, tariful începe de la 100 de lei. Aceste prețuri variază în funcție de distanța pe care o parcurge hairstylistul, adăugându-se astfel o taxă „de transport.” La acestă măsură apelează cei care nu au curajul de a se tunde singuri, acasă. Prețul pentru un tuns la domiciliu începe de la 70 de lei.

Cât va costa un tuns de la 15 mai. Vor crește prețurile?
Este posibil ca prețurile practicate acum să fie adoptate și de saloane, după ce acestea se vor deschide. Ele vor investi mai mult în dezinfectanți, vor fi mai atenți la apropiere dintre clienți și dintre personal și clienți. Astfel de eforturi se vor reflecta și în tarife, de la 15 mai 2020.

Raed Arafat a anunțat cum ar putea decurge activitatea într-un salon când acestea vor fi deschise:
„Este nevoie de măsuri speciale pentru frizerii, pentru cosmetică. Nu poți nelimitat să le ții închise, trebuie să-și reia activitatea, dar sub o formă nouă. Posibil că nu vor avea zonă de așteptare, trebuie să te programezi, te duci direct la programare, știi că ești așteptat. Ai întârziat, vine altul în locul tău, nu stai și aștepți acolo. Te duci și te plimbi pe stradă o jumătate de oră și te întorci, nu stai acolo. Zona de așteptare va deveni una sensibilă, va trebui să nu mai existe temporar.”

Așadar, este posibil ca saloanele să aibă mai puțini clienți, fiind atât de multe restricții. Și este posibil ca unele să nu poată fi deschise, din diverse motive. Asta ar putea duce la modificări ale prețurilor pe această piață. Evident, aplicând principiul economic de bază: prețul e stabilit de raportul dintre cerere și ofertă, dacă cererea va fi mare, saloanele vor crește prețurile!

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă