sâmbătă, 21 noiembrie 2020

Câți români s-au infectat, de fapt, cu noul coronavirus

Știrile zilei

7 povestiri scurte care demonstrează cât de ușor își pierd copiii încrederea în părinți!

Educația copilului este o problemă care trebuie abordată cu toată seriozitatea și responsabilitatea. Contează absolut tot ce spui și...

O scrisoare sinceră către toți cei care și-au pierdut părinții: „Tuturor ne este frică de asta…”

Părinții noștri nu mor. Pleacă, da. Încetează să mai fie alături, da. Însă nu mor. La fel cum nu...

Când ți se pare viața mai grea și crezi că nu există nicio soluție… pune ceainicul pe foc!

Bunica mea, întreaga viață a avut un obicei ferm:-Te-ai trezit? Pune ceainicul…Viața ei a fost diferită. Și de fier,...

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în toate statele afectate. Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Stategică pe 1 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 12.567 de cazuri de persoane purtătoare de Covid-19. Dintre acestea, 4.328 de persoane au fost declarate vindecate și externate, iar 726 au decedat. Cu toate acestea, profesorul Rafila susține că numărul de persoane infectate cu coronavirus ar fi cu mult mai mare, însă nu se pune problema aici de ascunderea adevărului, explicația fiind alta.

Persoane infectate cu coronavirus. Rafila a dezvăluit numărul real
Alexandru Rafila, preşedintele Societății Române de Microbiologie, a oferit detalii despre numărul real al românilor care ar fi fost cu adevărat infectaţi cu COVID-19. Astfel, el preconizează că ar fi vorba de peste 400.000 de persoane purtătoare de coronavirus.

El a explicat că nu se pune problema de faptul că autoritățile ar ascunde adevărul, ci este vorba aici de persoanele asimptomatice. Mulți pot avea virusul în organism, dar să nu simtă acest lucru, starea lor de sănătatea nefiind afectată, la fel ca în cazul gripei sezoniere. Cu toate acestea, faţă de Franţa, spre exemplu, România are un procent de infectări de trei ori mai mic: 2%, faţă de 6% în Franţa.

“Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr, nu ascundem ninic, foarte multă lume este asimptomatică. La fel este și la gripă. Franța a făcut prima un studiu de seroprevalență și procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. Asta înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală.”, a declarat profesorul Rafila.

Comentând situația din țară, medicul a declarat că România este încă în pericol. Având în vedere că urmează o minivacanță de 1 mai, oamenii ar putea să încalce măsurile impuse de autorități și șă se întâlnească unii cu ceilalți, să organizeze petreceri. Deși adunările s-ar putea desfășura în aer liber, Rafila avertizează că pericolul este la fel de mare ca în spațiile închise.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă