Caută carne de pui cu gust tradițional, dacă vrei ca să mănânci bine

0

Dacă inițial era o adevărată provocare ca să găsești un pui de calitate, puii cu gust tradițional autentic fiind vânduți de regulă doar în anumite magazine specializate în mâncare de lux, la niște prețuri exorbitante, actualmente oricine își dorește, spre exemplu, ca să mănânce o ciorbă de pui a la grec cu un gust fabulos gătită în bucătăria personală, este suficient să meargă la supermarket și să caute brandul LaProvincia.

Alege gustul tradițional autentic când mergi să cumperi carne de pui

Acolo vei găsi în oferta raionului de carmangerie o carne de calitate, produsă de cel mai vestit brand avicol românesc – LaProvincia. Plătind o sumă rezonabilă, clienții pot avea parte de o carne valoroasă, plină de nutrienți, lipsită de chimicalele și antibioticele cu care este impregnată până la refuz carnea de pui provenind din străinătate.

Statisticile spun că interesul consumatorilor români în materie de alimente curate, care să le amintească de gustul celor din copilărie nu a fost niciodată mai mare în România, precum în 2018.

În special persoanele bolnave, dar și familiile cu copii mici, precum și salariații cu un nivel intelectual peste medie, au înțeles faptul că o alimentație sănătoasă este esențială în epoca pe care o trăim.

Același lucru se constată și la nivel mondial, astfel, vânzările de carne organică apropiindu-se de 50% și chiar mai mult în țările dezvoltate ale lumii, în timp ce în urmă cu un deceniu produsele cu gust tradițional, fără chimicale periculoase pentru organism, nu reprezentau mai mult de 1% din totalul vânzărilor supermarketurilor.

Mulți dintre consumatori chiar afirmă faptul că au ajuns ca să achiziționeze produse de acest gen săptămânal, motivația fiind aceea că reprezintă o alegere mai sănătoasă și mai nutritivă, care le permite să rărească vizitele făcute la medic. Și nu e vorba doar de carnea de pui, dar și de legume și fructe.

Merită să cumperi carne de pui superioară calitativ, dacă ții la sănătate!

Mulți se întreabă totuși dacă există diferențe semnificative între pui crescuți așa încât să aibă calităților unor pui de casă și acei pui crescuți în mod convențional,  agresiv-industrial.

Conținutul de oligoelemente, vitamine și minerale, precum și de proteine, s-a demonstrat în urma analizelor făcute că este relativ asemănător, în afară de conținutul de grăsimi (puii crescuți în condiții similare puilor de țară conținând cu 5% până la 13% mai puțină grăsime nesănătoasă).

Dacă acest lucru pare destul de puțin important pentru unii, trebuie să spunem că mai există un minus important în ce privește carnea de pui din combinatele avicole unde se face o creștere intensivă, bazată doar pe creșterea cât mai rapidă în greutate a păsărilor: impregnarea cărnii cu numeroase chimicalele și substanțele medicamentoase.

Puii crescuți în ferme ce țin la gustul tradițional autentic au în schimb parte de o hrănire cu niște cereale de foarte bună calitate, cultivate așa încât nivelul de îngrășăminte să fie la nivel minim, chiar să tindă spre zero. În afară de asta, tratamentele cu antibiotice nu sunt făcute în asemenea ferme decât atunci când este absolut necesar, nicidecum nu reprezintă din start o modalitate de a crește intensiv greutatea puilor crescuți pentru carne.

Ca și în cazul altor produse tradiționale, alegerea dintre puiul cu gust autentic sau cel crescut intensiv este o alegere personală. Alimentele de calitate au valori care depășesc nivelul nutriției de bază, iar întrebarea pentru consumatori este următoarea: merită să plătești un preț mai mic pe o marfă inferioară calitativ sau e mai avantajos pe termen lung pentru sănătate dacă un produs este autentic, proaspăt, nutritiv, fără chimicale?

 

loading...