duminică, 29 noiembrie 2020

Cazul femeii de 76 de ani care trăieşte singură cu o pensie de 15 lei a ajuns la ministrul Muncii: „Îmi cer scuze, doamnă!”

Știrile zilei

Anamaria Prodan are COVID: „A luat de la…”

Anamaria Prodan are COVID. Agent FIFA si impresar al celor mai importanti jucatori din Romania, Anamaria Prodan, a...

Ce inseamna atunci cand visezi o persoana care a decedat. Ar trebui sa te puna pe ganduri

Sa visezi o persoana care a decedat, este tulburator. In traditia populara, atunci cand visezi ca intri in contact...

Alte noi localitati intra in carantina

Orasul Cernavoda si alte trei comune din judetele Constanta si Alba intra in carantina incepand de sambata seara, respectiv,...

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a verificat cazul femeii de 76 de ani din comuna Ceru Băcăinţi, judeţul Alba, care trieşte singură, într-un cătun de munte, cu o pensie lunară de 15 lei.

Ministrul susține că femeii nu i-a fost actualizată pensia de urmaș.

Violeta Alexandru a poostat pe rețelele sociale un mesaj în care își cere scuze că bătrâna a trebuit să sufere din pricina sitsemului.

“(…) Informația apărută în presă cu privire la doamna F.J. din județul Alba care încasa doar 15 lei ca indemnizație de urmaș (sumă neactualizată), este corectă.

Mă întreb de ce doar eu citesc aceste informații și refuz să le ignor? Pentru mine nu contează dacă insistă presa sau nu pe o temă, orice informație trebuie verificată. Urmare a verificărilor solicitate de mine, în urma articolului de presă, s-a constatat că doamnei F.J.

Casa teritorială de Pensii nu i-a actualizat indemnizația de urmaș după soțul beneficiar al legii nr. 309/2002 privind recunoașterea și acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961. Am cerut explicații și, bineînțeles, o informare privind măsurile luate.

Doamnei i se va face dreptate, i se vor achita sumele restante. Îmi cer scuze, doamnă!

Noroc că am reușit alături de colegii mei parlamentari, sub coordonarea liderului Florin Roman, să modificăm de curând legea pensiilor prin care erorile angajaților sistemului public, prin neacordarea unor drepturi de care ar fi beneficiat titularul de pensiei prin efectul legii, nu se mai prescriu, iar oamenii își vor primi drepturile cuvenite.

Nu sunt un om fericit văzând că se greșește și, de fapt, văzând că greșeala nu este asumată. Asta mi se pare cea mai gravă problemă a sistemului public în zilele noastre”, a scris ministrul, în postarea făcută pe pagina sa de Facebook.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă