Ce a pățit nea Ion din satul Fundătura (județul Vaslui), după ce a tăiat porcul și a luat o gură de șorici

Unul dintre cei mai apreciați angajați ai Clubului Sportiv Viitorul Vaslui, Ion Roșu, s-a stins din viață zilele trecute. Vestea morții lui a îndurerat comunitate sportivă din oraș.

De câțiva ani, nea Ion s-a retras în satul natal, Fundătura, acolo unde și-a propus să aibă parte de o bătrânețe liniștită.

Nea Ion s-a înecat cu o bucată de șorici
Ca un gospodar român care se respectă, zilele trecute nea Ion a tăiat porcul. Vremea nouă scrie că bărbatul s-a așezat la masă împreună cu familia pentru a degusta din preparatele gătite tradițional. La un moment dat, el a ieșit din casă, iar după ce a stat doar câteva secunde afară a revenit și s-a prăbușit în fața familiei.
Șocul a fost uriaș, iar până ce și-au dat seama rudele că bărbatul se înecase cu o bucată de șorici, nea Ion murise.

Fiind o persoană serioasă și mereu cu zâmbetul pe buze, nea Ion de la CS Viitorul era cel mai îndrăgit angajat al Clubului Sportiv. „De fiecare dată când vedea câte un fotbalist cu gheata ruptă, sau o minge descusută, se oferea să le repare pe loc. Lucrările mai complexe solicitau mai multe zile, însă nimeni nu regreta că-și lasă recuzita pe mâinile lui nea Ion, care făceau adevărate minuni”, scriu colegii de la Vremea nouă.

Ion Roșu a absolvit o școală de pielărie din București și pentru o perioadă chiar a lucrat în Capitală. S-a retras, ulterior, în Vaslui, angajându-se la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, ca cizmar, de unde s-a „transferat” la Clubul Sportiv „Viitorul”.