Ce alimente scad nivelul colesterolului

Cresterea nivelului de colesterol este o tulburare foarte frecventa, iar principala problema este ca nu apar simptome evidente. Singura modalitate de a o descoperi este o analiza detaliata a sangelui. Multe persoane nu dau importanta acestei probleme, care este principala cauza a bolilor cardiovasculare si a accidentelor cerebrale.

Principale cauze de acumulare a grasimilor in sange sunt:

  • dieta necorespunzatoare
  • consumul exagerat de alimente de origine animala
  • consumul de alimente rafinate pe baza de zahar
  • faina alba
  • inactivitatea fizica.

In toate cazurile de boala, se aplica aceeasi regula, mai bine preveniti decat sa tratati. Alimente ce pot fi de ajutor in cazul reglarii nivelului colesterolului:

Usturoiul
S-a dovedit ca usturoiul stopeaza cresterea tensiunii arteriale si a colesterolui. Insa, cel mai bun mod de consum este acela in stare cruda.

Uleiul de masline
Uleiul de masline scade nivelul colestrolui rau si il creste pe cel al colesterolului bun, protejand astfel arterele de depunerile de grasime.

Curcuma
Curcumina este substanta activa a curcumei. Aceasta ajuta la scaderea colesterolui si are puternice proprietati impotriva cancerului.

Grapefruitul
Acesta contine pectina, care scade colesterolul si ofera protectie impotriva aterosclerozei. Este recomandat consumul acestui fruct si nu doar sucul.

Ghimbirul
Reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor. Este folosit in mod obisnuit ca si condiment, dar din radacina acestuia se poate pregati un ceai delicios. Alte proprietati ale acestei radacini sunt stimularea circulatiei si dilatarea vaselor de sange care trec prin brate si picioare.

Avocado
Avocado contine acid oleic mononesaturat, care are proprietati antioxidante si poate preveni cresterea nivelului de colesterol.

Ceaiul verde
Scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor, protejand vasele de sange.

Vascul
Este utilizat pentru scaderea tensiunii arteriale, avand puterea de a creste elasticitatea vaselor de sange si de a distruge depozitele de pe pereti.     Vascul imbunatateste, de asemenea, si circulatia sangelui.

Fasolea
O jumatate de cana de fosole, consumata zilnic, poate reduce colesterolul cu 10%.

Otetul de mere
Otetul de cidru de mere consolideaza sistemul imunitar, a

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !