Ce ar trebui sa faci pentru a avea un stil de viata echilibrat

Avem un job full-time, o familie, poate chiar si un copil, iar la sfarsitul zilei constatam ca nu avem timp si pentru noi. Ne asumam responsabilitati peste responsabilitati, chiar daca uneori ne suprasolicitam si uitam cat de important este echilibrul pe care ar trebui sa il avem, atat pe interior, cat si pe exterior. Cu siguranta deja ai inceput sa renunti la fast-food, mananci mai multe fructe si legume, bei cel putin doi litri de apa pe zi, dormi cele opt ore de somn recomandate, insa rezultate nu apar si te intrebi ce ai gresit. Greseala nu este la tine, ci la modul in care iti organizezi toate aceste actiuni.

In primul rand, ar trebui sa te intrebi: „Sunt ok cu mine?”; „Sunt multumita de persoana care am ajuns astazi?”; „Sunt in stare sa-mi asum atatea responsabilitati?”. Sunt doar cateva dintre intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a face o schimbare majora in ceea ce priveste un stil de viata. Pentru a porni o astfel de calatorie, ar trebui sa acorzi o mai mare atentie felului in care privesti lucrurile.

Maniera in care vezi viata iti dicteaza si stilul de viata pe care il ai, astfel ca nu ar trebui sa faci anumite lucruri doar pentru ca sunt la moda, precum adoptarea unei diete vegane care este la mare cautare in acest moment, dar care nu se potriveste tuturor.

Inainte de a-ti schimba stilul de viata, trebuie sa te cunosti indeajuns de bine astfel incat sa iti dai seama de ceea ce te implineste la nivel spiritual, care sunt nevoile tale curente si ce ar trebui sa elimini din viata ta. Nu este un drum usor, mai ales ca tentatiile se afla la tot pasul, insa cu multa rabdare, incredere si autocontrol vei ajunge acolo unde iti doresti. Iata cateva moduri care te pot ajuta sa-ti schimbi stilul de viata:

Acorda atentie oamenilor din jurul tau. Este important sa ai alaturi acele persoane in care ai incredere si pe care te poti baza. Dar ce faci in momentul in care anturajul tau nu este tocmai in regula si te indeamna sa faci lucruri pe care nu ti le doresti? Ei bine, in prima faza ar trebui sa te indepartezi de anturajul respectiv. Stim cat de greu este sa tii o dieta, iar prietenii tai sa manance mereu de la fast-food. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care prietenii tai obisnuiesc sa petreaca mult prea mult timp pe telefon, iar tu incerci sa scapi de aceasta dependenta. Inconjoara-te doar de acele persoane cu care ai pasiuni comune si in fata carora simti nevoia sa te deschizi.

Ia o pauza in adevaratul sens al cuvantului. Daca nu te simti deloc multumita cu viata ta in acest moment si nu mai ai motivatie pentru a continua lucrurile pe care le ai in desfasurare, e clar timpul sa iei o pauza, poate una chiar mai lunga. Du-te cateva zile departe de stresul cotidian,

 » Sursa: sanatate.bzi.ro