Ce au mai descoperit medicii. Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, i-a transmis un mesaj de susținere tenismenei: „Acum începe cel mai greu meci

Antrenorul australian, Darren Cahill, a oferit prima reacție după ce Simona Halep a fost prinsă dopată la US Open. Ce a declarat cel care i-a fost antrenor sportivei timp de 6 ani.

După vestea cutremurătoarea care a șocat o lume întreagă și anume faptul că Simona Halep a fost prinsă dopată cu o substanță numită „Roxadustat”, mai mulți sportivi, vedete și artiști au reacționat. Sportiva luptă acum, din răsputeri, să-și demonstreze nevinovăția.

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei, și-a arătat susținerea față de tenismenă: „Te susțin sută la sută în această luptă, Simona, Până la capăt”, a declarat acesta. De asemenea, și Darren Cahill i-a transmis sportivei un mesaj.

„Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic”
Antrenorul australian susține că este exclus ca Simona să fi luat cu bună știință sau intenționat acea substanță sau oricare alta, mai ales că era printre singurele sportive căreia îi era frică să ia vreun medicament care era prescris chiar și de medic.

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona Halep, vreau să vorbesc despre persoana pe care o cunosc și despre sportivul cu care am lucrat timp de 6 ani.

În primul rând, și cel mai important, nu există nicio șansă ca Simona să fi luat cu bună știință sau intenționat vreo substanță de pe lista celor interzise. Nici una. Zero.

Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic (ceea ce se întâmpla rar) sau despre orice supliment pe care-l lua sau pe care lua în calcul să-l consume. Simona spunea mereu «Te rog, verifică asta de două sau de trei ori, pentru a fi siguri că este legal, sigur și că e permis. Dacă nu ești sigur, nu îl iau».

Ambii credem în programul de testare al Agenției Internaționale de Integritate și mereu discutam despre numărul de dăți în care a fost testată, atât în turnee, cât și în afara lor. A făcut-o fără să se plângă, fiind sigură că și alți atleți erau testați la fel de des. Era important pentru ea să concureze împotriva unor sportivi, era important pentru ea. Este important pentru toată lumea. Integritatea Simonei este impecabilă”, a declarat Darren Cahill pe pagina de Instagram.

„Acum începe cel mai greu meci din cariera ei”
„Respectă oamenii, iubește jocul și mereu a fost umilă și o campioană abordabilă. Am privit cu mândrie la persoana care a devenit, care s-a maturizat și văzând compasiunea pe care a arătat-o. Nu vorbesc despre lucrurile pe care le vede lumea tenisului, vorbesc despre bunătatea și atenția ei pe care puțini au fost norocoși să le simtă. Sunt geniul de acțiuni făcute din dragoste, nu din publicitate.

Onestitatea a fost mereu una dintre cele mai puternice calități, dar și cea mai mare slăbiciune. Râdeam mai mereu despre faptul că ea nu se poate preface și nici măcar nu poate spune o minciună nevinovată. Dacă o întrebați ceva la conferința de presă, ea scapă un răspuns sincer. Toată lumea îi poate vedea mereu starea, indiferent dacă e bună sau rea.

Asta e Simo. Primești exact ceea ce vezi. A construit o carieră și o moștenire incredibilă în timp ce mergea pe calea cea grea. Calea corectă.

Va urma un proces care va răspunde la multe întrebări. Cum a spus Simona, acum începe cel mai greu meci din cariera ei. Cred în ea. Mereu am crezut și cu sinceritate, niciodată nu am crezut mai mult ca acum. Sunt alături de Simo”, a încheiat antrenorul.