All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Ce avea Elena Ceausescu in poseta la Revolutia din 89. Descoperirea s-a facut de curand

Dictatorii Nicolae si Elena Ceausescu au fost condamnati la moarte si executati chiar in ziua de Craciun, iar de atunci au trecut 28 de ani. Procesul si executia au fost difuzate la TV dar chiar si asa, imaginile au fost cenzurate iar acum inca se mai afla amanunte din acele groaznice scene.

Greu de crezut, dar multa vreme nu s-a stiut ce avea Elena Ceausescu in geanta. Cu atat mai greu de crezut a fost pentru soldatii care au scotocit prin buzunare cuplului prezidential dupa moartea acestora a fost sa gaseasca in geanta Elenei Ceausescu o iconita, stiut fiind ca dictatorii si regimul comunist erau dusmani inversunati ai religiei! Colonelul in rezerva Adrian Eugen Cristea a povestit in cartea ”A fi sau a avea”, ca in geanta Elenei Ceausescu a fost gasita o iconita.

”Pe la inceputul anului 2005, la un post de televiziune, au fost redate cateva discutii dintre un personaj foarte controversat, care mai apare in presa cotidiana, dar si in opinia publica, si niste reporteri tineri, dornici sa afle cat mai multe adevaruri. La un moment dat, o ziarista ii pune o intrebare, din curiozitate si nu numai, dar cu importanta pentru privitori. Intrebarea era simpla si se dorea un raspuns pe cat mai complet: daca isi aminteste ce s-a gasit in poseta Elenei Ceausescu, la Targoviste, inainte de a fi impuscata? Omul nostru, cu calmul lui specific si o grimasa producatoare de vreun infarct, (…) a dat un raspuns scurt, militaresc”, a povestit colonelul care confirma ulterior prezenta iconitei in poseta Elenei Ceausescu.”

Sursa: bzi.ro

loading...