Ce condiții trebuie să îndeplinească elevii pentru a putea participa la cursuri

Știrile zilei

7 povestiri scurte care demonstrează cât de ușor își pierd copiii încrederea în părinți!

Educația copilului este o problemă care trebuie abordată cu toată seriozitatea și responsabilitatea. Contează absolut tot ce spui și...

O scrisoare sinceră către toți cei care și-au pierdut părinții: „Tuturor ne este frică de asta…”

Părinții noștri nu mor. Pleacă, da. Încetează să mai fie alături, da. Însă nu mor. La fel cum nu...

Când ți se pare viața mai grea și crezi că nu există nicio soluție… pune ceainicul pe foc!

Bunica mea, întreaga viață a avut un obicei ferm:-Te-ai trezit? Pune ceainicul…Viața ei a fost diferită. Și de fier,...

Deși criza sanitară cu care omenirea se confruntă nu a luat sfârșit, oamenii au revenit la multe dintre obiceiurile lor de dinainte de aceste schimbări. Astfel, mulți dintre ei au revenit la locurile de muncă, turismul a prins viață din nou și viața capătă treptat sensul ei normal. La fel se întâmplă și cu elevii, care din 14 septembrie vor reveni în școli, acolo unde situația permite reluarea orelor în format fizic. Astfel, pentru a putea participa la cursuri, elevii trebuie să îndeplinească anumite condiții și să respecte mai multe reguli.

Școala va începe la data de 14 septembrie, iar mulți dintre elevii români se vor întoarce în sălile de clasă. Scenariul ce va fi urmat va fi decis de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de situația epidemiologică din localitatea în care se află. Acolo unde situația epidemiologică este una favorabilă, elevii se vor reîntâlni în bănci, însă vor trebui să respecte mai multe reguli, pentru a fi evitat orice risc de îmbolnăvire.

Pe lângă regulile de distanțare socială și igienă, elevii trebuie să dețină asupra lor un document important, fără de care nu pot participa la cursuri. Conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, documentele medicale necesare la înscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de învățământ sunt: o adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate.

Conform legii, adeverința medicală se eliberează în următoarele circumstanțe:

a) La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul.
b) La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.
c) La transferul elevului într-o altă unitate şcolară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă

Avizul epidemiologic, la rândul său, se eliberează în următoarele circumstanțe, potrivit legii:

a) după o perioadă de absenţă din colectivitate de cel puţin 3 zile consecutive
b) la plecarea în tabere, vizite de studiu etc.
Deși medicii susțin că le va fi dificil să acopere toate cererile, autoritățile au declarat că nu vor renunța la aceste acte considerate importante. Acestea sunt valabile doar 24 de ore și 72, atunci când sunt eliberate vineri. Reprezentanții medicilor susțin că ar trebui să fie necesare doar celor care încep un ciclu școlar nou. În plus, sunt de părere că sunt inutile, deoarece elevii s-ar putea îmbolnăvi după ce le sunt eliberate actele.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă