17.9 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021

Ce e este, de fapt, misofonia, boala de care suferă Delia

Ce este misofonia. Fanii Deliei au primit o veste care i-a îngrijorat. Se pare ca vedetă suferă de o boală rară şi de care au auzit puţini oameni. Conform celor de la spynews.ro, chiar artistă ar fi făcut anunţul. Artistă în vârstă de 38 de ani a făcut totul public pe contul ei de Instagram, acolo unde a postat mai multe informaţii despre această afecţiune.

Aceasta afecţiune provoacă furie, anxietate şi stări de panică. Mai este cunoscută şi drept sindromul sensibilităţii la sunete. Chiar dacă nu pare să fie o problemă gravă de sănătate, într-un stadiu avansat, poate duce la apariţia unor crize destul de serioase. Mai mult decât atât, se pare că persoanele care suferă de misofonie au o structură diferită a creierului.

Ce este misofonia, boala de care suferă Delia
Conform Medlife, misofonia înseamnă “ura faţă de sunet” în sensul literal. Este, de fapt, o afecţiune neurofiziologică în care oamenii au o reacţie disproporţionat negativă la nişte sunete specifice. Persoanele care suferă de misofonie sunt conştiente de reacţia negativă şi exagerată, dar nu o pot controla.

Aceasta hipersensibilitate îşi face apariţia înainte de pubertate. Conform oamenilor de ştiinţă, aceasta afecţiune este una relativ recentă. Nu există încă nişte criterii concrete pentru diagnosticare. Primele simptome apar între 9 şi 12 ani, iar femeile sunt mai des afectate decât bărbaţii. Cei care suferă de misofonie pot avea adesea un IQ mai mare.

Ce este misofonia. Factorii care declanşează aceste stări de anxietate sunt diverşi, putând include un sunet făcut prin plescăit sau sorbit, dat din picioare, etc. Aceasta afecţiune poate fi şi ereditară.

„Delia nu acceptă sfaturi. Este atât de cu capul pe umeri, încât indiferent ce furtuni ar veni peste ea, ea merge pe drumul ei drept. A avut bunul simţ şi şi-a văzut de drum. Eu nu ştiu dacă simte că îi lipseşte un copil. Ea vede la Oana, i-ar plăcea, dar nu ştie. Şi dacă nu o fi, asta e. În viaţa asta trebuie să sacrifici ceva, ca să construieşti altceva. Iar la ea chiar aşa este”, spunea mama Deliei, despre apariţia unui nepot.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate