Ultimate magazine theme for WordPress.

Ce este bacteria listeria si care sunt simptomele bolii listerioza, pe care o provoacă aceasta

Astfel, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată oficial vineri seara, pe 6 iulie, cu privire la acest aspect, notificare care a venit prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje de la Punctul Naţional de Contact al Ungariei, potrivit Agerpres.

În urma acestui scandal, mai multe produse congelate au fost retrase din magazinele din România, după cazurile de contaminare cu listeria în Europa.

Iată și lista cu alimentele cu suspiciune de contaminare cu Listeria. Zeci de produse au fost deja retrase de pe piață.

Ce este bacterie listeria

Așadar, Bacteria listeria se transmite, de obicei, la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate), iar listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes. În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Listerioza – simptome

Unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice.

Însă, dacă bacteria reușește să pătrundă la nivelul sistemului nervos,

 » Citeste mai mult pe: libertatea.ro

loading...

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies