Ce este complet interzis de Sfântul Nicolae. Tradiții stricte pentru 6 decembrie

Data de 6 decembrie este foarte importantă pentru români. Ziua de 6 decembrie este importantă mai ales pentru cei mici, care îl așteaptă pe Moș Nicolae, cel care le aduce cadouri înaintea lui Moș Crăciun și deschide sezonul sărbătorilor. Această sărbătoare este încărcată de tradiții și superstiții de care oamenii țin cont pentru a se asigura că au noroc.

Tradiții și obiceiuri de 6 decembrie

Data de 6 decembrie este foarte importantă. Sărbătoarea din această zi este plină de tradiții pe care oamenii le respectă cu sfințenie, demonstrându-i, astfel, Sfântului Nicolae respectul și iubirea lor. Astfel, află ce nu trebuie să faci în această zi pentru a fi ferit de ghinion.

Se spune că Moș Nicolae apare pe un cal alb în noaptea dinspre 5 spre 6 decembrie. Tot astăzi se spune că va avea loc prima ninsoare, pentru că Sfântul Nicolae o aduce, el vestind, cu adevărat, sosirea iernii.

În ziua de Sfântul Nicolae este bine să fim buni și iubitori cu cei din jur, să le facem cadouri. Nu este bine să fim zgârciți, pentru că Sfântul Nicolae era un om bun, care oferea cadouri și niciodată nu se gândea la el mai mult decât la ceilalți. În cazul în care nu respecți tradiția, acesta îți va pune o nuielușă în ghete. La fel vor păți și copiii care nu își ascultă părinții, pentru a-și aduce aminte că trebuie să urmeze sfaturile celor mai mari.

 

Complet interzis de Sfântul Nicolae

În ziua Sfântului Nicolae, nu este bine să te cerți cu nimeni sau să ții dușmănie, ci este bine să te împaci cu toți cei care ți-au greșit. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă, vor avea un Crăciun nefericit și înțelegerea în familie va lipsi cu desăvârșire.

Nu uita să oferi cadouri celor săraci în dimineața de 6 decembrie. Nu contează cât de valoros este cadoul, ci gestul în sine, ideea de a face o bcuurie unui om fără posibilități într-o zi care ar fi fost foarte tristă fără ajutorul celor din jur.

Mai mult, azi nu ai voie să faci treburi casnice sau să muncești în grădină, să mături sau să coși. Se spune că Sfântul Nicolae se va mânia dacă încalci această regulă. Mai important decât munca este să faci fapte bune și să nu rămâi nepăsător la necazurile și nevoile celor din jur.