Ce este, de fapt, mutația Deltacron?! 25 de persoane au fost infectate deja

A fost descoperită o nouă tulpină Sars-Cov-2. 25 de oameni din Cipru au fost deja infectați cu Deltacron.

Este alertă. Cercetătorii au descoperit o nouă tulpină COVID-19. Varianta face deja victime. În Cipru, 25 de persoane au fost deja diagnosticate cu această variantă.

Deltacron- noua mutație Coronavirus
Deltacron a făcut deja primele victime. 25 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2.
Specialiștii susțin că Deltacron are aceeaşi bază genetică a variantei Delta.Pe lângă faptul că are aceeaşi bază genetică a variantei Delta, are și o parte dintre mutaţiile tulpinei Omicron. Cadrele medicale din Cipru au identificat tulpina la 25 de persoane.

Medicii au afirmat că, cele 25 de persoane, 11 persoane au fost internate în spital, iar celelalte 14 persoane au forme ușoare ale bolii. Un cercetător din Cipru a descoperit această variantă.Cercetătorul a anunțat că varianta Deltacron a coronavirusului combină variantele Delta și Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Este vorba despre cercetătorul Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru, care a denumit noua tulpină a coronavirusului Deltacron din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu Omicron în cadrul genomului Delta.

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala față de cele două tulpini dominante, Delta și Omicron”, a povestit cercetătorul.Până în acest moment, Leonidios Kostrikis și echipa sa de cercetători din Cipru au descoperit 25 de cazuri de virus.