• Home
  • Sport
  • Ce este gazonul multisport și de ce tot mai multe terenuri de tenis optează pentru o astfel de variantă?

Ce este gazonul multisport și de ce tot mai multe terenuri de tenis optează pentru o astfel de variantă?

gazonsportiv wp

Gazonul sintetic este o alegere din ce în ce mai populară pentru terenuri de agrement, dar și pentru cele de sport, deoarece oferă numeroase avantaje, suprafața creată fiind o soluție adaptabilă pentru un număr impresionant de activități sportive și recreative.

Gazonul sintetic este foarte rezistent

Atunci când vorbim despre gazon artificial exterior de bună calitate, unul dintre cele mai mari beneficii este durabilitatea de excepție. Suprafețele obținute sunt proiectate să reziste la trafic intens și la utilizări prelungite.  Un astfel de gazon poate fi folosit pentru orice tip de activitate sportivă și va face față solicitărilor fără să se deterioreze semnificativ.

Gazonul sintetic nu are nevoie de întreținere riguroasă

Un alt motiv pentru care se folosește tot mai des gazon artficial multisport, este întreținerea mult mai redusă. Spre deosebire de suprafețele naturale, un astfel de gazon sintetic nu are nevoie să fie tuns, nici irigat sau întreținut pentru a rămâne tot timpul des și verde. Prin urmare, pe termen lung, terenurile acoperite cu gazon sintetic pot oferi economii semnificative.

Gazonul artificial este un produs versatil

Cu gazon multisport poți acoperi o gamă variată de terenuri și le poți pregăti pentru numeroase sporturi sau activități. Poți să îl adaptezi pentru terenuri de fotbal, rugby, tenis, volei, hochei sau chiar pentru activități de recreere și fitness. Datorită acestei versatilități, gazonul sintetic reprezintă o investiție valoroasă pentru școli, cluburi sportive private sau pentru locuri de recreere în aer liber.

Cu gazon artificial economisești timp și resurse

Datorită nivelului redus de întreținere, dar și pentru faptul că nu necesită replantări regulate, gazonul sintetic economisește resurse considerabile. Nu va mai trebui să aștepți ca iarba să crească sau să își revină după o utilizare intensă a terenului. Prin urmare, vei folosi gazonul pe termen lung, ceea ce este ideal pentru locațiile care găzduiesc evenimente frecvente.

Astfel, se poate constata faptul că gazonul sintetic multisport vine cu numeroase avantaje care îl fac alegerea ideală pentru persoanele care au în grijă terenuri de sport pe care vor să ofere condiții de joc la standarde înalte.