Ce flori nu trebuie puse in casa

Aceste zece plante nu au ce cauta in apartamentul tau! Au efecte toxice, dar daca. Totusi, te prricopsesti cu una si nu te poti desparti de ea, atunci plaseaz-o intr-un loc greu accesibil, scrie epochtimes-romania.com.

1. Plante care nu trebuie tinute in casa. Floarea Flamingo (Anthurium)
O planta foarte frumoasa, denumita de multe ori Pasarea Flamingo datorita asemanarii fizice cu aceasta. La primul contact cu cavitatea bucala, aceasta planta provoaca dureri intense si iritatii, de aceea, spre norocul „curiosilor”, in multe cazuri nu mai are loc ingerarea acesteia. Flamingo este o planta care trebuie oricum tinuta in locuri mai umbroase, asa ca o puteti pune in colturi cat mai ascunse. Aceasta planta de apartament are substante otravitoare in toate partile sale. In cazul intoxicarii cu aceasta planta, apar simptome precum arsurile, dificultati in inghitirea mancarii si raguseala.

2. Plante care nu trebuie tinute in casa. Azalea
Este o floare pe cat de frumoasa, pe atat de pretentioasa. Pentru a creste, ea trebuie plantata in zone cu semiumbra, deoarece caldura excesiva, precum si lipsa umezelii moderate favorizeaza caderea bobocilor inainte de inflorire. In plus, azaleea este toxica. Ingerarea petalelor, tijei ori a frunzelor poate duce la aparitia durerilor abdominale, probleme respiratorii, paralizie, coma si chiar moarte. Simptome la ingerare: lacrimarea ochilor, secretii nazale, greata, dureri abdominale, tulburari ale ritmului cardiac, dificultati respiratorii, convulsii, coma, iar la contactul cu pielea iritatii.

3. Plante care nu trebuie tinute in casa: Trompeta ingerilor (Datura arborea)
Trompeta ingerilor este o planta lemnoasa, cu flori mari si parfumate, ce atarna precum palniile. Din pacate aceasta planta are toate partile otravitoare. Trompeta ingerilor are in compozitia ei alcaloizi toxici, iar acestia pot duce la aparitia unor infectii la oameni, dar si la animale. Manifestarile care apar mai des in cazul acestor intoxicatii sunt: agitatie, halucinatii, convulsii, somnolenta, temperatura crescuta.

4. Plante care nu trebuie tinute in casa: Dieffenbachia
Datorita aspectului spectaculos al frunzelor sale, dieffenbachia este o planta indragita si des utilizata atat in decorarea caselor cat si a birourilor sau a spatiilor publice. Horticultorii avertizeaza insa ca acestea au o seva extrem de toxica, folosita in unele locuri chiar si la prepararea otravurilor pentru sobolani. Ingerarea poate duce la inflamatii, convulsii, probleme digestive si chiar deces. Simptome la ingerare: umflarea gurii si a gatului care poate duce la o paralizie temporara a corzilor vocale. La contactul cu ochii provoaca dureri si umflaturi.

5. Plante care nu trebuie tinute in casa: Leandrul
Desi arata ca o planta inofensiva si foarte frumoasa, nu va lasati inselati de culorile placute ale leandrului. Leandrul este una dintre cele mai otravitoare plante, cultivate in gospodarii. Planta creste in tufe bogate si are flori deosebit de frumoase si de aceea suntem tentati sa le cultivam. Insa daca o plantati, aveti mare grija sa nu le atingeti sau sa mancati frunzele sau semintele. Acestea sunt toxice si provoaca probleme intestinale si dureri puternice. De asemenea, leandrul poate provoca probleme de inima,

 » Sursa: culinar.bzi.ro