18.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Ce îngrașă și ce nu îngrașă, cu adevărat. Un nutriționist spune că putem slăbi inteligent, fără efort

Multi ne dorim sa slabim rapid. Sau sa slabim si atat, indiferent cum. Leanne Ward, o dieteticiană în vârstă de 28 de ani din Brisbane, ne invata sa abordam inteligent nutriția, spunandu-ne că miturile legate de alimentație n-au nicio bază reală.

Potrivit lui Leanne, industria creată în jurul „sănătății” creaza, de cele mai multe ori, confuzii. „Sănătos nu însemană neapărat să-ți numeri caloriile sau să te cântărești în fiecare zi”, a precizat ea, pentru FEMAIL.

„Sănătatea arată altfel de la om la om. (…) Nu te lăsa amăgit că dieta care a funcționat la prietena, vecina sau colega ta va avea același efect și asupra ta. Nu e așa! (…) la muncă, mereu mă întreabă colegii câte calorii consum pe zi. Nu e relevant! Am 1.83 înâlțime, am nevoie de mai mulți nutrienți decât o persoană de 1.53. Suntem diferiți unii de alții. Dacă ar exista o rețetă universal valabilă n-am mai avea o criză a obezității!”, spune ea.

Care este dieta adecvata organismului tău o afli apelând la un medic dietetician. „Dacă sunteți sportivi, vă duceți la un dietetician specializat în sport, dacă nu, mergeți la un dietetician normal, unul care să fi studiat la facultate măcar 4 ani așa ceva!”, puncteaza Leanne.

„Și? Ai mâncat o brioșă. înghețată sau o farfurie de spaghete! Bine ai venit în clubul nostru. Suntem zeci de milioane la fel ca tine! (…) Oamenii nu înțeleg că o astfel de scăpare nu te îngrașă, și nici că doar o singură salată nu te va face sănătătos (…) Dacă faci exerciții regulat și mănânci alimente cât mai puțin procesate, atunci e suficient loc și pentru prăjituri, vin și brânzeturi”, spune dieteticiana.

Leanne Ward încearcă să mănânce o dată la 3-4 ore, pentru că este o persoană foarte activă și are mereu senzația de foame.

  • MIC DEJUN: Ouă la tigaie, puse peste o felie de pâine sau musli de casă și iaurt grecesc.
  • GUSTARE: Un fruct și 100 de grame de seminte, alături de un cappucino (cu lapte de soia), sau brânză slabă și morcovi fierți.
  • PRÂNZ: Salată cu tofu la grătar, brânză și cartofi la cuptor sau ton cu salată și brânză.
  • GUSTARE: Un iaurt grecesc cu o lingură de semințe de chia sau un fruct cu un baton cu müsli.
  • CINĂ: Omletă din două ouă, cu legume la tavă/cuptor, plus o jumătate de felie de pâine prăjită sau somon la grătar cu orez brun și legume preparate la aburi, ori pizza de casă, salată de paste cu vegetale.
  • GUSTARE: Un fruct sau câteva pătrățele de ciocolată de bună calitate.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate