Ce joc al copilariei esti in functie de zodie

Ne amintim cu drag de copilarie, de juliturile cu care veneam de la joaca plangand, de alergaturile din spatele blocului si de prietenii de care nu ne puteam desparti. Jocurile copilariei ne-au transformat in oamenii care suntem astazi, ne-au pus trupurile si mintea in miscare si ne-au ramas in suflet. Dar iata o curiozitate: in functie de semnul zodiacal sub care te-ai nascut, astrele pot spune ce joc te reprezinta cel mai mult. Sa fie „mima”, sa fie „valiza”? Esti curioasa sa afli?

Berbec – Cine sunt eu?
O buna parte din trasaturile copilaresti ale Berbecului inca mai domina adultul din el. In copilarie obisnuia sa cerseasca atentia – patronat de Marte, copilul Berbec ar fi facut orice pentru a fi in lumina reflectoarelor. Curiosi si impetuosi, acesti copii au fost mereu predispusi accidentelor casnice, ii vedeai mereu catarandu-se in copaci sau inventand tot felul de jucarii periculoase. Aveau nevoie intotdeauna de o provocare care sa le stimuleze mintile creative si corpurile atletice – iti suna cunoscut? Dintre toate jocurile copilariei, cel mai bine ti se potriveste „Cine sunt eu?”, o adevarata enigma pentru tine pentru ca trebuia sa ghicesti ce personaj se ascunde in biletelul tras de tine. Ai fi vrut mereu sa fii Sailor Moon, dar iti mai cadeau tot felul de personaje necunoscute care iti erau imposibil de ghicit. Iti amintesti ce amuzant era?

Taur – Sotron
Pe vremea cand era copil, un Taur era cam cum l-ai cunoscut la tinerete: incapatanat, stabil emotional si un atlet desavarasit. In copilarie, era mai competent decat majoritatea copiilor, calm si mereu binedispus, foarte greu de tulburat, mai ales ca maturitatea i se intrezarea de la varste fragede. Unui copil Taur ii plac mult culorile, sunetele armonioase si obisnuieste sa tina cont de reguli, asa ca daca esti Taur, ti se potriveste unul dintre jocurile copilariei cele mai cunoscute, „Sotronul” – pentru ca are reguli clare de la care nu se poate devia si este in perfect echilibru cu linistea ta interioara.

Gemeni – Baba oarba
Semn de aer, patronat de Mercur, zodia Gemeni are nevoie de varietate. Un copil nascut sub acest semn poate fi in doua locuri in acelasi timp (da, este posibil!) si este destul de greu sa tii pasul cu el. Gemenii sunt extrem de energici, pare ca au aripi in loc de picioare. Ei cauta mereu sa isi stimuleze intelectul, explorand imprejurimile lumii micute care ii inconjoara. Binecuvantat cu o imaginatie vasta, cel mai bine ti se potriveste jocul „Baba oarba”, usor de ghicit de ce. Cu ochii legati, puteai oricand sa iti imaginezi ce se intampla in jurul tau, unde te aflai, iar datorita instinctului tau puteai ghici unde se strecoara „victimele” tale. Castigai mereu!

Rac – Pititea
Un nativ extrem de sensibil si iubitor, Racul avea mereu nevoie de atentie si iubire in copilarie. Inarmat cu un puternic simt de observatie si o memorie ascutita, emotiile sale dadeau nastere unor imagini bogate si colorate.

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !