15.1 C
București
duminică, 16 mai 2021

Ce lucruri trebuie sa ai la tine, de revelion, fix la 12 noaptea, pentru belsug si sanatate.

In ultima zi din an se trage linie, se fac planuri pentru viitor, dar nu inainte de a respecta si cateva superstitii. Purtati culoarea rosie la miezul noptii, tineti bani in buzunar, mancati struguri pentru belusug si sanatate si peste pentru abilitate

Lasati usile si ferestrele deschise sa intre norocul si oferiti in dar prajituri si fructe, pentru ca anul sa fie dulce. Nimic nu garanteaza succesul, totusi romanii par sa se tina de aceste obiceiuri.

Poporul roman e unul superstitios, care deseori se agata de speranta de mai bine. Uneori, pentru asta e nevoie de munca multa si o farama de noroc. Reteta succesului nu e garantata, dar noaptea dintre ani, potrivit credintei populare, ofera sansa de a invita. binele in casa.

Daca rosul este culoarea obligatorie in garderoba, iar buzunarele trebuie sa fie cat mai pline, meniul joaca si el un rol important.

Floyd Mayweather et Logan Paul s’affronteront dans un match d’exhibition

Unii lasa usile si ferestele deschise, sa intre norocul. Altii isi rostesc dorintele cu voce tare, sa se faca auziti, iar pentru un an bun, cu fericire si prosperitate, se spune ca trebuie sa avem vascul agatat deasupra usii.

Cum intram in urmatorul an, asa o putem ducem tot anul. Asa ca incercati sa va platiti datoriile si facturile si nu dati imprumuturi in prima zi.

In credinta populara vascului i se atribuie puteri magice. Dacii ii spuneau “creanga de aur” insa planta are o semnificatie sacra si in folclorul European.

“Este o traditie in familie, o crenguta o atarni deasupra la pragul usii sau in casa si la trecerea dintre ani daca esti cu familia, sotia, copiii o imbratisare sub vasc se zice ca aduce noroc in cadrul familiei. Asta e traditia si ma gandesc ca va dainui”, a spus un barbat.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate