Ce pensie are, de fapt, Florin Piersic! Cu atât s-a ales după aproape șapte decenii pe scenă

Florin Piersic este unul dintre marii actori ai țării noastre, care a ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani. Maestrul din Generația de Aur se laudă cu o mulțime de realizări până la această vârstă și poate spune că a realizat lucruri demne de laudă.

Pensie rușinoasă pentru Piersic
Toată lumea se gândește că persoanele publice au o pensie mare după ce ajung la vârsta potrivită, dar se pare că nu e așa. De cele mai multe ori, actorii nu se pot lăuda cu venituri mari din partea statului după o viață pe scenă. S-a aflat și ce pensie primește marele actor Florin Piersic, care stă pe scena teatrului de aproape 70 de ani.

Din nefericire, statul român nu a știut niciodată să-și prețuiască oamenii care au făcut ceva pentru ceilalți și care lasă în urma lor istorie. După o viață întreagă petrecută pe scenă, Florin Piersic încasează o pensie de doar… 2000 de lei. Chiar dacă unii poate se gândeau că este vorba de mai mulți bani, având în vedere că este un nume atât de mare, se pare că aceasta este realitatea.

În plus, actorul mai primește și o indemnizație lunară de merit de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de de 2700 de lei, cu care își mai rotunjește veniturile. De când a revenit pe scenă, după pandemie, actorul mai are venituri din spectacole, evenimente, dar înainte avea doar două surse de venit, cu care se descurca destul de greu.

Maestrul a scris în carte mai multe povestiri legate de viața lui, dar și despre toată experiențele pe care le-a acumulat în cei 86 de ani de viață. Totuși, nu a vorbit niciodată despre pensia sa, semn că se mulțumește cu cât primește și nu se plânge, pentru că știe deja care sunt condițiile la noi în țară în acest sens.