27.6 C
București
marți, 3 august 2021

Ce pensie avea Draga Olteanu Matei? Este incredibil ce sumă primea lunar după cariera strălucită pe care a avut-o

Draga Olteanu Matei s-a confruntat cu sărăcia mulți ani din viața ei, iar pensia de artist pe care o avea era de-a dreptul umilitoare. Actrița s-a descurcat cu greu și și-a dus traiul de pe o zi pe alta.

Draga Olteanu Matei a bucurat sufletele a milioane de români, iar fanii o vedeau tot timpul cu zâmbetul pe buze. Din păcate, în spatele frumoasei artiste se ascundea o dramă cumplită. Actrița și-a pierdut averea, iar pensia pe care o lua era de-a dreptul umilitoare, Ultimii ani de viață au surprins-o pe Draga Olteanu Matei în sărăcie, ducându-și traiul de pe o zi pe alta.

Deși se putea mândri cu o carieră impresionantă, cu interpretări spectaculoase, Draga Olteanu Matei nu ducea o viață atât de bună în spatele camerelor de filmat. Marea doamnă a teatrului românesc a fost greu încercată de viață. După ce și-a pierdut toată averea în urma unei escrocherii plănuite de o bună prietenă de-a ei, vedeta s-a chinuit cu sărăcia și în ultimii ani de viață, potrivit spynews.ro

Actrița avea o pensie infimă
Îndrăgita actriță beneficia de o pensie de artist extrem de jenantă, cu care greu își ducea traiul. Astfel, suma încasată lunar era de 1.700 de lei. Singura salvare financiară a fost reprezentată de indemnizația de merit pentru bogata sa carieră artistică primită de la UNITER, în valoare de 2.500 de lei.

Din păcate Draga Olteanu Matei nu era singura mare artistă a românilor care a fost salvată de banii primiți de la UNITER. Actrița a povestit în urmă cu câțiva ani o discuție cu o altă mare personalitate a culturii noastre, care nu mai este acum printre noi, Aimee Iacobescu. Aimee Iacobescu reclama faptul că are un venit infim și că marii artiști ai României mor de foame. Pe de altă parte, Draga Olteanu Matei nu s-a plâns niciodată de veniturile mult prea puține și considera că alți pensionari din România o duc și mai rău decât ea.

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași, după ce a fost dusă de urgență. Medicii au făcut tot posibilul să o țină în viață, însă inima artistei a încetat să mai bată noaptea trecută.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate