26.2 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021

Ce prevede testamentul artistului popular Nelu Bălășoiu. Are legătură cu fiul său, Ionuț

Îndrăgitul artist popular Nelu Bălășoiu a murit. Celebrul interpret i-a lăsat moștenire tot repertoriul său fiului Ionuț.

În urmă cu un an, Ionuț, fiul legendarului interpret de muzică populară Nelu Bălășoiu, primise de la acesta acordul de a-i prelua întreg repertoriul. „Predarea ștafetei” s-a făcut în mod simbolic printr-un clip pe YouTube, în care Nelu și Ionuț Bălășoiu vorbeau despre faptul că cel din urmă va fi continuatorul de drept al comorii folclorice pe care interpretul o va lăsa în urmă.

„Dragii mei, sunt cu fiul meu. Îmi doresc din tot sufletul ca el să cânte cântecele mele prin toate lăcașurile care există în țară. Vă rog din tot sufletul să aveți încredere în el”, spunea atunci Nelu Bălășoiu. „Și eu sunt de părere că numele Bălășoiu va merge mai departe. Și cântecele tatălui meu, de asemenea. Și sunt pregătit să fac chestia asta”, spunea și Ionuț Bălășoiu.

Nelu Bălășoiu s-a născut în 1948 în localitatea Rogova din județul Mehedinți. A fost îndrumat către muzică de tatăl său dar și de celebra interpretă Maria Lătărețu. A activat la Taraful de la Vânju Mare și a cunoscut succesul prin colaborările pe care le-a avut cu Maria Cornescu, cea care ulterior i-a devenit și soție.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate