Ce profesie ar fi avut Ștefan Hrușcă dacă nu ar fi cântat în Cenaclul Flacăra

Ștefan Hrușcă a debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacăra. Până în 1984 a susținut peste 1000 de spectacole împreună cu cenaclul. Începând cu anul 1991 s-a stabilit în Toronto, Canada.

Cu Cenaclul Flacăra a susţinut, în perioada 1981-1984, peste o mie de spectacole în toată ţara.
Până în 1984, când a părăsit Cenaclul, obţinuse deja Marele Premiu al Muzicii Folk (1982), Premiul pentru Creaţie (1983), Premiul pentru întreaga activitate (1984)

Ce profesie ar fi avut Ștefan Hrușcă dacă nu ar fi fost descoperit de Adrian Păunescu
„Dacă nu era Adrian Păunescu, aș fi rămas învățător la Borșa”.
Prima oară când a mers la Cenaclul Flacăra, acesta a cântat aproape de Adrian Păunescu, fiind foarte emoționat. Aceștia se întâlneau și în timpul liber.

Un moment pe care nu îl va uita este acela când se jucau la Sinaia, fotbal. Pentru că singura pereche de cizme pe care o avea era folosită, talpa celei din dreapta a cedat, iar Ștefan a jucat fotbal cu cizma dreaptă legată de o batistă.
„Rugă pentru părinți” sună dumnezeiesc pe acordurile și vocea lui Ștefan Hrușcă
A început să studieze chitara la început autodidact, apoi cu un profesor. Traseul artistic al lui Ştefan Hruşcă a început în 1981, odată cu debutul în Cenaclul Flacăra, în acea perioadă fiind profesor la Şcoala nr. 1 din Borşa. După debutul în Cenaclu, a devenit membru permanent al acestuia, lansând multe melodii îndrăgite de public, între care binecunoscuta ”Rugă pentru părinţi”, care i-a marcat destinul de folkist.