Ce s-a ales de Jean Paler. Actorul este singur și se descurcă greu cu o pensie umilă

Jean Paler este unul dintre cei mai cunoscuți actori din țara noastră, care a scris istorie cu rolurile remarcabile pe care le-a interpretat și cu talentul său. Bărbatul trece în acest moment printr-o perioadă extrem de grea, pentru că are o mulțime de probleme de sănătate, dar și cu banii. Mai mult, toți parcă l-au uitat în ultima vreme.

Jean Paler a rămas singur
Jean Paler este unul dintre cei mai iubiți actori din țara noastră, care a scris istorie în acest domeniu. Celebrul bărbat trece prin cea mai neplăcută perioadă a vieții sale pentru că, de când s-a îmbolnăvit și problemele financiare s-au năpustit asupra lui, parcă toți cei din jur l-au uitat.

Actorul își trăiește anii de bătrânețe singur și simte că nimeni nu își mai amintește de existența lui. Jean a fost uitat de către prietenii lui vechi și mărturisește că nu îi este deloc ușor, spunând chiar că singurătatea este extrem de dureroasă și nu mai suportă să nu aibă pe nimeni alături și să nu fie sunat de nimeni.

Jean Paler spune că familia este singura care îl sună să vadă cum se simte și are mereu grijă de el, în timp ce persoanele pe care le considera prieteni l-au uitat complet. Mai mult, fiica sa s-a întors din America pentru a-i putea fi alături, pentru că are probleme grave de sănătate. Actorul spune că a iubit atât de mult teatrul, încât a plătit cu prețul vieții sale să apară pe scenă, deși nu se simțea deloc bine.

„Cea mai mare durere e singurătatea! E o condamnare! Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe. M-au dat total uitării de când sunt la Sinaia, parcă nici nu exist. De la Uniunea Artiștilor un telefon nu mi-au dat să mă întrebe ce fac. Locuiesc cu fiica mea, îmi gătește, îmi spală. S-a mutat la mine.”, a mai povestit comediantul.

Jean Paler, pensie prea mică
Jean Paler are probleme de sănătate. De curând, a căzut chiar în fața unei mașini, după ce a suferit o sincopă și timp de 12 secunde i s-a oprit complet inima. Actorul spune că deja s-a obișnuit cu astfel de episoade, pentru că nu este primul. Mai mult, are 4 stenturi și un defibrilator și chiar și medicii se miră cum de mai poate rezista.

Pe lângă faptul că este bolnav și singur, se descurcă greu și cu banii. Fără sprijinul familiei nu ar putea face nimic, pentru că primește de la stat doar 840 de lei, după o viață întreagă pe scenă. Mai mult, medicamentele îl costă în fiecare lună câte 1400 de lei, sumă pe care nu ar putea să o acopere fără ajutor de la familie.

„Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, am și defribilator. Medicamentele mă costă 1400 de lei pe lună. Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. M-au uitat toți, parcă nici nu exist! Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! În fiecare an stau în spitale câte patru luni. Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare.”, a spus Jean Pale