Ce s-a descoperit in sicriul lui Nicolae Ceausescu dupa deshumarea dictatorului

3.259

Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu au fost impuscati la Targoviste, pe data de 25 decembrie 1989, imediat dupa ce a fost pronuntata sentinta de condamnare la moarte, in timpul Revolutiei Romane. Totusi, imediat au aparut unele ipoteze controversate conform carora scenariul ar fi fost cu totul altfel, iar cei doi dictatori nu ar fi fost, de fapt, ucisi.

Bineinteles, s-a insistat si asupra ideii ca trupurile celor doi nu se afla in sicriele respective, iar in urma cu 10 ani a avut loc deshumarea ramasitelor din cimitirul unde fusesera ingropati Elena si Nicolae Ceausescu. Dupa deshumare, specialistii au expertizat respectivele ramasite umane si au stabilit, fara dubii, ca persoanele inhumate sunt chiar Elena si Nicolae Ceausescu.

Fostul dictator al Romaniei a fost primul dezgropat, putand fi observate mai multe detalii interesant. A fost depus in sicriu pe un pat de rumegus, imbracat in paltonul pe care l-a purtat in fata plutonului de executie, urmele de gloante fiind vizibile. Mai mult, inca exista par pe capul lui Nicolae Ceausescu. Ulterior a fost deshumata si Elena Ceausescu, iar specialistii au prelevat probe pentru identificarea ADN-ului.

Au fost folosite, pentru a fi comparare, probe ADN prelevate de la fratele lui Nicolae Ceausescu, iar concluzia specialistilor de la INML care au efectuat analizele a pos punct tutuor speculatiilor. Elena si Nicolae Ceausescu au fost ingropati in cimitirul Ghencea.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise