Ce salariu are un poștaș? Cât câștigă aceștia din ce primesc de la bătrâni din pensii

Știrile zilei

Fetiță de 10 ani violată de 5 bătrâni

O primă arestare în acest dosar a avut loc pe 10 noiembrie, alte patru, care vizează bătrâni ce au...

Augustin Lucici a murit. Era considerat unul din cei mai mari pictori români contemporani

Augustin Lucici a murit în dimineața zilei de 2 decemebrie. A fost considerat unul din cei mai mari pictori...

Unul din 60 de italieni s-a infectat cu SARS-CoV-2. Un virusolug anunta cand va fi al treilea val

Unul din 60 de italieni s-a infectat cu SARS-CoV-2, ceea ce inseamna ca pana acum sunt 1.066.401 de locuitori...

La începutul acestui an, Poşta Română anunţa că are în jur de 25.000 de angajati, dintre care 11.400 sunt poştaşi. Foarte multă lume se întreabă ce salariu câştigă un poştaş şi cât poate aduna din restul pe care îl lasă bătrânii care primesc pensia.

Ce salarii au poştaşii din România
În România, poştaşii nu câştigă aşa de mulţi bani cum şi-ar închipui unii. Salariul mediu al unui factor poştal este de doar 2.200 de lei brut, ceea ce înseamnă că primeşte lunar un salariu net de 1330 de lei. Ca şi în alte domenii, salariile de aici variază şi în funcţie de experienţă.

„Salariul unui factor poştal este de aproximativ 2.200 de lei brut, la care se adaugă bonuri de masă. (…) Intervalurile salariale variază între 2.080 lei brut (1.263 lei net – n.red), 2.210 lei brut, 2.374 lei brut si 2.549 lei brut (1.524 lei net -n.red)”, a declarat Poșta Română.

Cu toate acestea, în ţară sunt mulţi bătrâni care lasă „bacşiş” poştaşilor care aduc pensia. Spre exemplu, în Bucureşti pensionarii lasă, în medie, 5 lei poştaşilor. Lunar, un factor poştal ar putea duce în Capitală 200 de pensii, ceea ce înseamnă că ar putea strânge 1000 de lei din restul lăsat de bătrâni, dacă are puţin noroc. Dacă este cu adevărat norocos, poate duce chiar şi 400 de pensii, ceea ce ar însemna că ar putea să adune chiar 2000 de lei.

Trebuie să menţionăm că aceste sume sunt variabile, iar având în vedere că pensiile se pot primi şi pe card şi tot mai mulţi pensionari încep să opteze pentru această variantă, aceste venituri suplimentare ale poştaşilor vor scădea.

Ce bonusuri pot primi angajaţii de la Poşta Română
Conform datelor Poştei Române, dintr-un total de 11.400 de poştaşi, 6.233 de persoane, iar restul de 5.166 sunt bărbați. Vârsta medie a unui factor poştal în România este de 48 de ani.

Chiar dacă salariile sunt mici, angajaţii de la Poştă mai primesc şi bonusuri pentru munca prestată. Cei care lucrează sâmbătă, duminică sau de sărbătorile legale pot primi un spor de 50% din salariul de bază. Cei din tura de noapte primesc şi ei un spor de 25% din salariul de bază, iar cei din funcţii de conducere au o indemnizaţie lunară ce poate să ajungă chiar şi la 4000 de lei.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă