CE SALARIU ŞI CE AVERE ARE DELIA DINU? DIN CE FACE BANI FEMEIA DIN SPATELE LUI KLAUS IOHANNIS

Delia Dinu, consilier prezidențial, şeful departamentului de Protocol și cea care este prezentă la toate întâlnirile oficiale ale lui Iohannis, și-a prezentat recent declarația de avere. Potrivit acesteia, într-un an căştigă 184.000 lei de la Administrația Prezidențială. De asemenea, în acte au mai fost trecute două case, două terenuri intravilane, două mașini și două conturi bancare.

Potrivit declarației de avere, Delia Dinu deține un teren intravilan în judeţul Ilfov, cu o suprafaţă de aproape 430 mp, cumpărat în anul 2008 și un teren intravilan de aproximativ 250 mp în Sibiu, moştenit în anul 2016. În ceea ce priveşte imobilele, consiliera prezidențială deține o casă de locuit de aproape 240 mp în Ilfov, cumpărată în anul 2008 și o altă casă moștenită la Sibiu, de aproape 160 mp.De asemenea, Delia Dinu mai deţine două autoturisme, un BMW cumpărat în anul 1995 şi o maşină Honda, pe care a cumpărat-o acum cinci ani.

Mai mult, aceasta are şi două conturi la ING unul de 17.329 lei și unul de 90.076 de lei.

Delia Dinu, activitate profesională
Delia Dinu (46 ani), a ajuns consilier în cadrul compartimentului de protocol al Administrației Prezidențiale în 2005, după ce a petrecut 12 ani în cadrul Serviciului de Protecție și Pază. După trei ani mai târziu a fost numită șefă a Protocolului lui Traian Băsescu, iar ulterior a primit funcția de Consilier de Stat în cadrul aceluiași compartiment. În 2016, Delia Dinu a fost numită Consilier Prezidențial, în mandatul lui Klaus Iohannis.

O poveste interesantă este cea din 2009, când Traian Băsescu l-a învins pe Mircea Geoană în campania electorală. În timpul unei dezbateri televizate față în față, Geoană și-a pierdut cuvintele iar după aceea s-a vorbit despre atacuri energetice pe care oameni din echipa lui Traian Băsescu le-au lansat asupra contracandidatului. S-a crezut că este vorba despre Delia Dinu, după cum a precizat Geoană.

”Eu am văzut în timpul dezbaterii respective oameni care lucrează cu Băsescu pe acest domeniu (parapsihologie, n.r.), postați în dreapta camerei de luat vederi. Își făceau treaba. Ce făceau, ce nu făceau, nu știu, dar eu i-am văzut cu ochii mei, îi știu cine sunt. Și i-am văzut și la Cotroceni, în timpul discuțiilor cu partidele politice. Același cetățean, stând liniștit, într-un colț”, a declarat Mircea Geoană în 2009.