luni, 21 septembrie 2020

Ce se întâmplă cu munca de acasă după 15 mai. Precizările lui Raed Arafat

Știrile zilei

Aceasta băutură ne distruge oasele, iar noi o bem zilnic!

Sucurile acidulate se numără printre cele mai consumate băuturi. Află ce se întâmplă în corpul tău când le bei.În...

Asa apare diabetul!!! Patru simptome pe care toata lumea le ignora

Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului.Hormonul numit...

Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator

Alertă în China după de 3.000 de oameni s-au îmbolnăvit din cauza unei bacterii scăpate din laborator. Bacteria a...

Măsurile de relaxare vor începe să fie puse în aplicare după data de 15 mai, dar în același timp autoritățile recomanda ca muncitorii să nu revină toți deodată la serviciu, pentru că acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra evoluției coronavirusului în țara noastră.

Ce se întâmplă cu munca de acasă după 15 mai

Astfel, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a oferit clarificări în privința modului cum se va realiza munca în țara nostră, după 15 mai. El a încurajat pe toți patronii care își pot lăsa angajații să lucreze de acasă să o facă, pentru că se va evita aglomerația în mijloacele de transport și pe străzi.

Totodată, Raed Arafat a explicat că o altă măsură foarte bună este acea a decalării programului de muncă, astfel încât să fie cât mai puțini angajați în același loc, în același timp. Șeful DSU a încurajat, de asemenea, folosirea video-conferințelor.

„Nu va fi ca înainte de pandemie, va fi o stare de alertă cu măsuri compensatorii. Virusul va exista printre noi în continuare. Relaxarea se va face în mod gradual. La toamnă e posibil să revină COVID-19 din nou, poate chiar sub o formă mai agresivă, nu știe nimeni. După 15 mai nu vor fi deschise teatrele, cinematografele, meciurile spotive vor fi fără spectatori. Încurajăm folosirea video-conferințelor, lucrul la domiciliu, decalarea muncii, să nu lucrezi toți în același timp. Vrem să reducem aglomerarea transportului public”, a afirmat Raed Arafat.

În ce condiții se redeschid saloanele de înfrumusețare

După 15 mai se redeschid și muzeele, saloanele de înfrumusețare, dar și cabinetele stomatologice. Totuși, acestea vor avea niște reguli clare după care să ghideze: fiecare persoană, înainte de intrarea în cabinet, va fi supus testului termometrului, nu vor mai exista sălile de așteptare.

„Se lucrează pe un set de măsuri referitoare la deschiderea saloanelor de înfrumusețare, cabinetelor stomatologice. Vorbim de acum înainte de programare. Nu vor mai exista săli de așteptare. Vor fi măsuri epidemiologice la intrare în cabinet. Ni se va lua temperatura la intrarea în cabinet. Lucrătorii din cabinete vor trebui să poarte echipamanet, inclusiv mască”, a spus Raed Arafat, la Realitatea Plus.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă