sâmbătă, 23 mai 2020

Ce se întâmplă cu munca de acasă după 15 mai. Precizările lui Raed Arafat

Știrile zilei

Serbia a deschis granițele pentru toată lumea, fără testare sau carantina

Frontierele Serbiei au fost deschise de vineri, ora 0.00, pentru toți străinii, fără testare sau carantina. Guvernul de la Belgrad...

Vela anunţă că a aprobat zboruri charter pentru mai multe destinaţii

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat joi seara că a aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe...

Bilanţul covid-19 în SUA creşte cu 1.255 de morţi la 94.661 de decese

Statele Unite, cea mai îndoliată ţară de epidemia covid-19, au înregistrat 1.255 de morţi în ultimele 24 de ore,...

Măsurile de relaxare vor începe să fie puse în aplicare după data de 15 mai, dar în același timp autoritățile recomanda ca muncitorii să nu revină toți deodată la serviciu, pentru că acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra evoluției coronavirusului în țara noastră.

Ce se întâmplă cu munca de acasă după 15 mai

Astfel, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a oferit clarificări în privința modului cum se va realiza munca în țara nostră, după 15 mai. El a încurajat pe toți patronii care își pot lăsa angajații să lucreze de acasă să o facă, pentru că se va evita aglomerația în mijloacele de transport și pe străzi.

Totodată, Raed Arafat a explicat că o altă măsură foarte bună este acea a decalării programului de muncă, astfel încât să fie cât mai puțini angajați în același loc, în același timp. Șeful DSU a încurajat, de asemenea, folosirea video-conferințelor.

„Nu va fi ca înainte de pandemie, va fi o stare de alertă cu măsuri compensatorii. Virusul va exista printre noi în continuare. Relaxarea se va face în mod gradual. La toamnă e posibil să revină COVID-19 din nou, poate chiar sub o formă mai agresivă, nu știe nimeni. După 15 mai nu vor fi deschise teatrele, cinematografele, meciurile spotive vor fi fără spectatori. Încurajăm folosirea video-conferințelor, lucrul la domiciliu, decalarea muncii, să nu lucrezi toți în același timp. Vrem să reducem aglomerarea transportului public”, a afirmat Raed Arafat.

În ce condiții se redeschid saloanele de înfrumusețare

După 15 mai se redeschid și muzeele, saloanele de înfrumusețare, dar și cabinetele stomatologice. Totuși, acestea vor avea niște reguli clare după care să ghideze: fiecare persoană, înainte de intrarea în cabinet, va fi supus testului termometrului, nu vor mai exista sălile de așteptare.

„Se lucrează pe un set de măsuri referitoare la deschiderea saloanelor de înfrumusețare, cabinetelor stomatologice. Vorbim de acum înainte de programare. Nu vor mai exista săli de așteptare. Vor fi măsuri epidemiologice la intrare în cabinet. Ni se va lua temperatura la intrarea în cabinet. Lucrătorii din cabinete vor trebui să poarte echipamanet, inclusiv mască”, a spus Raed Arafat, la Realitatea Plus.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Ce se întâmplă cu munca de acasă după 15 mai. Precizările lui Raed Arafat 1