miercuri, 3 iunie 2020

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor, în pandemie. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Știrile zilei

Izolarea i-a unit și mai mult pe Andra și Cătălin Măruță! Secretul a 12 ani de căsnicie

Dacă pentru multi pandemia de coronavirus le-a adus divorțul și separarea, iată că sunt cupluri care și-au consolidat și...

Directorul Crucii Roşii Neamţ, diagnosticat cu coronavirus, a murit

Directorul filialei Neamţ a Crucii Roşii, Florin Pîclea, diagnosticat cu coronavirus în urmă cu trei săptămâni, a murit, duminică....

Câte clase avea Nicolae Ceaușescu?

Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat România. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până...

Ministrul Muncii a făcut un anunț important despre pensiile și salariilor românilor în contextul pandemiei de coronavirus. Bilanțul în România este îngrijotăror, în prezent fiind înregistrate 794 de cazuri de coronavirus și 13 decese. Multă lume se întreabă ce se va întâmpla cu pensiile și salariile în această perioadă. Violeta Alexandru a lămurit situația.

Ce se întâmplă cu pensiile și salariilor românilor, în pandemie. Ministrul Muncii a făcut anunțul
Ministrul a precizat că nu există niciun motiv pentru casele de pensii să își întârzie activitatea, chiar dacă s-au luat măsuri privind limitarea contactului direct cu pensionarii.

„Casele de pensii nu au niciun motiv să întârzie activitatea. S-au luat nişte măsuri privind limitarea contactului direct cu pensionarii, în sensul în care s-au luat măsuri organizatorice care să ofere protecţie, atât pensionarilor, cât şi angajaţilor, dar acest lucru nu trebuie să însemne că nu se lucrează în birourile caselor de pensii pentru procesarea documentelor depuse de pensionari. Nu amân acest moment. Am cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să urmărească cu stricteţe.

Există acolo un preşedinte care are ca sarcină să se asigure că nu există întârzieri. Ca atare, neavând aceste informaţii, îmi place să cred că fiecare este la locul lui de muncă şi înţelege că noi, cei cu funcţii publice, trebuie să-i servim pe cei pentru care lucrăm cu aceeaşi seriozitate, mai mare dacă se poate decât într-o perioadă obişnuită”, a declarat Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, potrivit Adevarul.

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii dă asigurări cu privire la faptul că pensiile și salariile vor fi livrate la timp și că sunt bani la bugetul de stat dispuși pentru aceste plăți.

„Nu am niciun element care să inducă îngrijorare în rândul populaţiei cu privire la plata pensiilor. Sunt bani prevăzuţi în buget pentru plata pensiilor. Urmărim cu stricteţe ca ele să fie livrate în calendarul cunoscut, atât pentru plata în numerar, cât şi pentru plata prin card. La fel şi pentru salarii”, a spus Violeta Alexandru, luni, la România TV. Acesta a precizat că recalcularea pensiilor continuă şi că au fost luate măsuri de protecţie, atât pentru pensionari, cât şi pentru angajaţi”, a mai precizat Violeta Alexandru.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă

- Advertisement -Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor, în pandemie. Ministrul Muncii a făcut anunțul 1