26.5 C
București
vineri, 7 mai 2021

Ce se întâmplă cu persoanele care suferă de alergii sau astm. Anunțul făcut de medici

Societatea Mondială de Alergologie a anunțat că persoanele alergice și cele care suferă de astm sunt mai puțin expuse în fața infecției cu noul corona-virus.

Medicii specialiștii au descoperit că virusul se instalează mai greu în organismul celor alergi sau bolnavi de astm.

Persoanele alergice sau bolnave de astm nu sunt expuși la infecția cu noul virus

Conform Societății Mondiale de Alergologie, persoanele care sunt alergice sau care suferă de astm nu sunt predispuse la îmbolnăvirea cu corona-virus.

Potrivit Știrile Protv, medicii au descoperit că infecția se instalează mult mai greu în organismul lor persoanelor alergice sau care au astm.

DJ Fatboy Slim To Hold Free Concert For Health Care Workers

În schimb, gripa și virozele comune îi afectează mult mai tare pe cei care suferă de alergii și astm, motiv pentru care doctorii s-au temut pentru aceste persoane, la începutul pandemiei de corona-virus.

Așadar, potrivit statisticilor, persoanele infectate cu corona-virus din întreaga lume sunt în proporție mică și alergici, iar legătura care face ca virusul să se instaleze în corp, este ACE2.

Sunt nişte gene care determină producţia lui. Se pare că la alergici aceste gene sunt deficitare. E o reacţie inversă între predispoziția la alergii şi expresia acestui receptor, cumva invers proporţional, şi atunci nu mai are virusul de ce să se lipească. Pacienţii cu alergii sunt mai rar afectaţi de acest virus, deşi în mod normal sunt afectaţi frecvent de alte virusuri respiratorii”, a spus Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog.

Recomandările medicilor alergologi pentru persoanele alergice

Deși sunt mai puțin predispuși în a se îmbolnăvi de corona-virus, medicii alergologi le recomandă celor care suferă de alergii sau de astm să nu renunțe la tratament în această perioadă.

Ce se întâmplă cu persoanele care suferă de alergii sau astm. Anunțul făcut de medici 1

În momentul de față, alergiile la graminee, adică la buruieni și la gazon sunt în plin sezon, iar aceasta este cea mai frecventă formă de alergie în România.

Specialiștii menționează că la sfârșitul lunii iulie, încep alergiile la ambrozie.

Referitor la ACE2, acesta se află în mucoasa oculară, în nas și în mucoasa orală, dar și în alte 13 țesuturi umane, precum vasele de sânge, plămâni sau inimă.

Corona-virusul se lipește de receptori și ajunge în plămâni, însă un corp care are un sistem imunitar puternic poate învinge virusul.

Să presupunem că virusul a infectat câteva celule din tractul respirator. Atâta vreme cât răspunsul imunitar e rapid, infecţia nu se va grefa pe mai multe celule, pe car să le contamineze, pentru că asta e problema, dacă sistemul imunitar reuşeşte să limiteze migrarea, infecţia e limitată”, a conchis Carmen Chirifiuc.

În România, aproximativ 15% dintre cetățeni suferă de o formă de alergie, iar un milion dintre aceștia suferă de astm.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate