25.3 C
București
marți, 3 august 2021

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci şorici de porc. Nutriţionistul are un răspuns şocant

”Șoriciul este foarte caloric, are conținut mare de grăsimi și proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioară, cum e colagenul. E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice”, spune dr. Ionuț Ștefan, consultant în nutriție, notează sfatulmedicului.ro.

Nutriționistul ne recomandă să dăm la o parte șoriciul și să consumăm, în schimb, pulpa sau mușchiul de porc deoarece, pe lângă cantitatea marea de proteine, mai conține și vitamine din grupa B și mult fier. La fel, ficatul care conține foarte mult fier și B-uri, dar și nucleoproteine și de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienții cu gută.

”Șoriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din țesut conjunctiv”, adaugă și nutriționistul Corina Zugravu.

Dacă vreți totuși să mâncați șorici, nu exagerați și curățați-l foarte bine de grăsime.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate