Ce semnificatie au florile din buchetul de mireasa

Cu siguranta te-ai intrebat la un moment dat care este semnificatia florilor, mai ales daca esti o persoana superstitioasa si vrei sa stii sigur ce flori sunt recomandate pentru buchetul de mireasa si ce flori trebuie sa eviti. Stiu ca iti doresti ca ziua nuntii tale sa fie perfecta, asa ca mi-am propus sa iti dau cateva detalii despre florile din buchetul de mireasa, aranjament floral ce te va insoti pe tot parcursul zilei speciale. Astfel vei fi sigura ca ai facut cea mai buna alegere in ceea ce priveste florile din buchetul tau de mireasa.
 
Daca esti pasionata de simbolistica florilor, afla ce mesaj transmit petalele lor si care sunt cele mai populare flori de nunta, apoi alege pentru buchetul tau de mireasa mesajul care te-a impresionat cel mai mult.

Ce simbolizeaza crinul in buchetul de mireasa
Cand vine vorba de florile alese pentru buchetul de mireasa, crinii simbolizeaza maretie, adevar, onoare. Crinii sunt flori potrivite pentru buchete si aranjamente florale de nunta, dar, atentie, sunt foarte parfumati si pot fi uneori costisitori.

Ce simbolizeaza calele
Cala simbolizeaza maretie, frumusete si splendoare/stralucire impunatoare. Desi sunt considerate flori tropicale, rare, iar superstitiile spun ca sunt niste flori mortuare, de fapt calele sunt flori potrivite pentru buchetele si aranjamentele florale de la nunta si sunt incluse in multe buchete de mireasa moderne. Ca si miros, calele sunt slab parfumate.

Ce simbolizeaza crizantema in buchetul de mireasa
Chrysanthemum (cunoscuta popular la noi in tara si ca tufanica) simbolizeaza bogatie, abundenta, belsug, adevar. Crizantema este potrivita pentru buchetele si aranjamentele florale de la nunta si poate fi inclusa in florile alese pentru buchetul de mireasa. Crizantemele nu au un miros specific si sunt disponibile in mai multe soiuri, fapt care determina multiple alegeri in ceea ce priveste marimea sau culoarea lor. Literalmente, numele crizantemei inseamna „floare de aur”.

Ce simbolizeaza margareta
In simbolistica florilor, margareta reprezinta faptul ca impartasesti sentimentele tale, dar simbolizeaza si inocenta, puritate si bucuriile simple ale vietii. Margareta este o floare buna pentru buchetele de nunta, chiar daca nu are miros. In plus, nu este o floare costisitoare mai ales daca ai nunta in intervalul mai-august, adica in sezonul in care margaretele se regasesc din abundenta.

Ce simbolizeaza frezia in buchetele de mireasa
Frezia reprezinta inocenta in simbolistica florilor. Daca te bazezi pe semnificatia florilor, o poti folosi foarte bine la buchete simple pentru nunta. Frezia este o floare foarte parfumata si nu este foarte costisitoare.

Ce simbolizeaza lalelele in buchetul de mireasa
Lalelele reprezinta in simbolistica florilor iubire, pasiune, dar si gingasie. Lalelele sunt flori potrivite pentru aranjamente si buchete de nunta. Nu au miros. Aceste flori dulci si maiestuoase pot fi gasite intr-o paleta larga de culori si aspect al petalelor, insa pot fi si fragile, asadar ai grija daca optezi pentru un buchet de mireasa cu lalele.

Ce simbolizeaza magnolia
In simbolistica florilor,

 » Sursa: culinar.bzi.ro