Ce spune dispozitia proasta constanta despre sanatatea ta

Daca te plangi ca ai parte de stari constante de suparare, probabil ca ti-a zis cineva, specialist sau nu, ca e un semn ca ai o gandire negativa. Doar ca problema este ceva mai mare de atat.

Un studiu arata ca starile negative constante pe parcursul zilei arata ca ele sunt asociate cu nivele inalte de inflamatie. Inflamatia este raspunsul natural al corpului uman in fata ranilor si infectiilor, dar si un semn al sanatatii proaste si al bolilor cronice. Majoritatea studiilor care s-au facut pana acum cu privire la relatia dintre dispozitiile proaste si semnele inflamatiei au avut la baza afectele amintirilor, un proces prin care participantii sunt pusi sa vorbeasca despre starile lor de spirit in retrospectiva, prin intermediul unui chestionar.

Studiul de fata, realizat de cercetatorii de la Pennsylvania State University, a utilizat o tehnica diferita, a impactului ecologic momentan, prin care dispozitia oamenilor este analizata intr-un mod mai precis. „Multe nuante cu privire la cum afectele si inflamatia sunt conectate raman neexplorate”, au explicat autorii. „Din cate stim noi, nimeni nu a examinat gradul prin care metodele de analiza sau sincronizarea modifica asocierile dintre afecte si inflamatii”.

Cercetatorii de la Pennsylvania State University au spus ca procesul prin care participantii sunt rugati sa raspunda in retrospectiva la intrebari cu privire la starile lor de spirit pot fi afectati de subiectivitatea amintirilor, pe cand relatarea imediata a emotiilor ofera o perspectiva mai clara. Astfel, cei 220 de participanti care au participat la studiu au fost pusi sa isi descrie starea de spirit de cinci ori pe zi, pe parcursul a doua saptamani, prin intermediul smartphone-ului. Ei erau intrebati daca simt emotii pozitive (fericire, placere, distractie) sau negative (anxietate, furie, frustrare, tristete). Pe langa analizarea starilor de spirit ale participantilor, oamenii de stiinta le-au facut acestora analize de sange, pentru a determina nivelul de citokine din plasma.

Cand au analizat rezultatele generale, cercetatorii nu au gasit vreo asociere intre afectele negative si semnele inflamatiei. Analizarea exclusiva a ultimei saptamani de studiu a ara

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !