Ce tragedie! A murit lovit de fulger. Era cunoscut în întreaga lume!

Alberto Balocco, 56 de ani, proprietar și directorul general al companiei care îi poartă numele, cunoscută pentru producția de panettone, deliciosul cozonac italian, a murit pe loc vineri, 26 august, după ce a fost lovit de fulger în timp ce făcea o tură cu bicicleta, în Alpi, într-o zonă montană de lângă Torino, scriu L’Unione Sarda și Blick.

Accidentul mortal s-a produs la o altitudine de 2.381 de metri, în apropiere de Colle Blegier. Trupurile lui Balocco și al unui prieten au fost descoperite de un turist, care a apelat imediat la serviciile locale de urgență. Salvatorii au ajuns la fața locului, cu un elicopter, dar, în ciuda manevrelor aplicate, nu au reușit să-i resusciteze. Potrivit serviciilor locale de urgență, cei doi au fost loviți de fulger. Mauro Maurino, viceprimarul orașului Pragelato, a comentat: „Cunoaștem bine locul. Atrage mii de turiști. Dar nu a existat niciodată un accident de această gravitate”. Iar Simone Bobbio, de la Alpine Rescue, a completat:

Tatăl său a inventat rețeta pentru cozonacul italian

Alberto Balocco, supranumit „Regele Panettone”, conducea o companie specializată în produse de cofetărie cu 500 de angajați. Anul trecut, firma a avut vânzări de aproepa 200 de milioane de euro.

Compania Balocco a fost fondată în 1927, la Fossano, nordul Italiei, ca o mică patiserie de către bunicul lui Alberto. Sub conducerea tatălui lui Alberto, Aldo, considerat inventatorul celebrului panettone, deliciosul cozonac italian, patiseria a devenit apoi o companie renumită.