Ce trebuie sa faci pentru a te reface repede si bine dupa montarea de implant dentar?

140

Gratie avansului spectaculos al stiintei si tehnologiei medicale, astazi montarea de implanturi dentare se practica la scara larga si foarte multi pacienti apeleaza la aceasta interventie chirurgicala moderna pentru a-si recapata dantura de altadata. Astfel, daca va numarati printre cei care, dupa o serie de consultari, analize si alte etape premergatoare, ati ajuns la etapa propriu-zisa, respectiv de montare implant dentar, atunci trebuie sa tineti cont si sa respectati o serie intrega de reguli obligatorii post-operator, pentru a va recupera si vindeca complet si in timp cat mai scurt.

Astfel, odata incheiata interventia chirurgicala de inserare a implantului din titan in osul maxilarului, vezi clinica Excedent, operatie care nu este una traumatizanta, dureroasa si datorita anestezicului administrat local, va urma perioada de recuperare care depinde direct de modul cum veti urma cateva reguli importante.

Repaosul, esential pentru o recuperare de scurta durata

Este foarte important sa va odihniti, sa evitati efortul fizic, precum si pozitiile cu capul aplecat. Trebuie luate la timp, conform indicatiilor medicului, tratamentele cu antibiotice si cele cu analgezice. Pentru a reduce inflamatia din zona operata trebuie utilizate comprese cu gheata si trebuie aplicat corespunzator gelul pe baza de acid hialuronic. De asemenea, trebuie evitata expunerea la soare si pentru o perioada de timp renuntati la baile si dusurile fierbinti.

Fara alimente tari, condimentate, alcool, tutun, bauturi carbogazoase

La cateva ore dupa operatie veti avea voie sa mancati, dar doar alimente lichide sau semilichide, precum supe, ciorbe sau piureuri caldute. Trebuie evitate produsele lactate, cele condimentate, bauturile carbogazoase, alcoolul sau alimentele tari.

Igiena orala, respectata cu strictete

A doua zi dupa interventia chirurgicala de monatare a implantului dentar va veti putea relua igiena orala, dar periajul trebuie facut cu blandete, cu o periuta de dinti mai moale, iar clatirea evitata la inceput, dupa care trebuie facuta cu mare grija, pentru a nu provoca sangerari. Totodata, zona operata trebuie evitata in timpul periajului dentar.

Dupa o saptamana de la operatie vor fi scoase firele, dupa care se poate proceda la protezarea provizorie, care va fi folosita in urmatoarele sase luni.

De asemenea, dupa operatie trebuie sa va prezentati la toate controalele programate de medicul specialist, pentru ca acesta sa evalueze cum decurge integrarea osoasa a implantului dentar si pentru a lua masurile care se impun in functie de evolutia postoperatorie.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise