Cea mai mare frumusete a unei femei! Lipsa acesteia o face cea mai nenaturala si mai respingatoare imagine care se poate vedea in lume

Cea mai mare frumusete a unei femei este cuviinta, caci lipsa de cuviinta la o femeie este cea mai nenaturala si mai respingatoare imagine care se poate vedea in lume. Viata Sfintei Macrina este un exemplu ilustru de buna cuviinta, care se cuvine sa fie a oricarei femei, in tineretile ei Cuvioasei Macrina i s-a ivit o rana adanca la san. In pofida sfaturilor mamei ei, Emilia, de a lasa sa o vada un medic care sa-i poata prescrie si tratament, Macrina a refuzat aceasta.

Afierosindu-se pe sine in intregime, trup si suflet, ca monahie lui Dumnezeu, Macrina nu mai intelegea sa se descopere in fata unui barbat, spre a afla de la el vindecare bolii ei trupesti, ea care nu concepea sa apara goala nici macar inaintea mamei ei.

In timpul acestei boli, si acestor discutii, Macrina s-a rugat intr-o noapte cu lacrimi inaintea lui Dumnezeu, strigand din rarunchii inimii ei. Lacrimile ei s-au amestecat cu praful pamantului din locul in care se afla, si l-au prefacut in tina la picioarele ei. Cu credinta de nezdruncinat, Macrina a luat din acea tina facuta din tarana si din lacrimi, si s-a uns cu ea la rana ei.

A doua zi, fericita s-a trezit complet vindecata. Cand maica a intrat la ea, cernita de durere, sa vada cum ii este, Macrina, din smerita cugetare, nu a voit sa-i descopere ca Domnul a vindecat-o prin minunea rugaciunii si a lacrimilor amestecate cu tarana, ci, nevoind sa-i arate rana, i-a zis: „Ma voi vindeca, mama, numai daca iti vei pune tu mana ta dreapta peste pieptul meu si ma vei insemna cu semnul Sfintei Cruci peste rana.”

Emilia si-a intins mana si a insemnat-o pe fiica ei cu semnul Sfintei Cruci peste rana, pe care atingand-o, nu a mai simtit-o, caci rana nu

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !