Cea mai puternica si grabnic ajutatoare rugaciune de Inaltarea Domnului. Face minuni

Inaltarea este o sarbatoare foarte importanta pentru crestini, deoarece inglobeaza esenta intreaga a cautarii noastre spirituale. Inaltarea in spirit este poate cea mai importanta misiune a unui om pe Pamant, pentru a putea continua in Cer lucrarea aici inceputa.

Ortodocsii praznuiesc Inaltarea Domnului pe 6 iunie, catolicii au celebrat pe 30 mai. Datele nu sunt fixe si difera in functie de data la care se sarbatoreste Pastele. Traditia ne invata ca in perioada de 40 de zile de la Paste la Inaltare, toti crestinii trebuie sa se salute cu ”Hristos a inviat!”. De la Inaltare, salutul se schimba in ”Hristos s-a Inaltat!”. Intocmai ca la Paste, se inrosesc oua, se mananca cozonac si se merge la biserica. Se spune ca toti crestinii raposati in cele 40 de zile de la Paste la Inaltare ajung direct in Rai, indiferent de pacatele lor.

Este important sa ne rugam in aceasta zi sfanta, iar aceasta rugaciune mare forta are, este puternica, face minuni, scriu site-urile religioase, adevarati ghizi pentru credinciosi. Iata care este rugaciunea:

”Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorandu-te din inaltimile ceresti pentru mantuirea noastra si hranindu-te cu bucurie duhovniceasca in sfintele si prealuminoasele zile ale invierii Tale pamantesti, Te-ai inaltat cu slava de la noi la ceruri si ai sezul la dreapta lui Dumnezeu si Tatalui! in aceasta senina si atotluminoasa zi a Dumnezeiestii Tale inaltari la ceruri, pamantul praznuieste si salta, cerul se bucura astazi de inaltarea Ziditorului fapturii, oamenii savoslovesc neincetat vazand firea noastra cea ratacita si cazuta, pe umerii Tai, acum, Mantuitorule, luata si inaltata la ceruri.

Ingerii se veselesc zicand: Cine este acesta, care a venit cu slava puternic in lupte si tare in razboaie? Acesta este cu adevarat imparatul Slavei? Invredniceste-ne si pe noi, neputinciosii, care gandim inca la cele pamantesti si savasim neincetat cele placute trupului, s cugetam la infricosatoarea Ta inaltare la cer, grijile cele trupesti si cele lumesti sa le lepadam si impreuna cu Apostolii Tai sa privim acum la cer, si cu toata inima si cu tot cugetul nostru, sa ne amintim ca acolo sus, in ceruri, este salasul nostru, iar aici pe pamant suntem numai straini si calatori, plecati din casa Parinteasca in tara indepartata a pacatului.

Pentru aceasta te rugam cu osardie, Doamne, ca, prin preaslavita inaltarea Ta, sa insufletesti constiinta noastra, sa ne scoti din robia acestui trup si a acestei lumi pacatoase si sa ne invrednicesti sa cugetam la cele inalte, nu la

 » Sursa: culinar.bzi.ro