Ceasca de sanatate – beneficiile frunzelor de ceai

Arborele de ceai este un adevarat izvor de sanatate, frunzele acestuia fiind unele din cele mai bune surse de antioxidanti. Daca cel mai cunoscut este ceaiul verde, atat de apreciat pentru detoxifiere si pentru slabire, nici celelalte tipuri de ceaiuri nu sunt de neglijat. Ca orice alt aliment, si ceaiul trebuie consumat in doze moderate. In ceea ce priveste ceaiul obtinut din frunzele arborelui de ceai, exista mai multe variante, care se diferentiaza prin modul de recoltare si procesare al frunzelor, insa putine din acestea sunt cunoscute in afara Asiei. In general, in Europa se consuma cu precadere urmatoarele tipuri de ceai: ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul alb si ceaiul rosu.

Ceaiul verde
Multi nu stiu, dar ceaiul verde provine de la aceeasi planta din care se obtine ceaiul normal, care este negru. Din punct de vedere stiintific, este cunoscut sub numele de Camellia sinensis. De fapt, este acelasi ceai, dar este procesat diferit. Ceaiul negru se obtine prin fermentarea frunzelor de ceai. Aceasta fermentatie ii schimba culoarea si aroma si ridica nivelul cofeinei si taninului pe care il contine. Pe de alta parte, in cazul ceaiului verde, frunzele de ceai sunt uscate, dar nu fermentate.

Pe langa cafeina, substanta care ii da ceaiul verde gustul sau caracteristic, usor amar si efectul stimulativ, ceaiul verde este bogat in substante chimice numite polifenoli de catechina (cunoscuti sub numele de tanini, care ii dau gustul amar si caracterul astringent). Acesti polifenoli ai catechinelor includ catechina, galatul de epigalocatehina si proantocianidine diferite. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute ca flavonoide si sunt antioxidanti foarte puternici. Flavonoidele, impreuna cu niste aminoacizi precum tiamina, determina aroma puternica a ceaiului verde.

In plus, ceaiul verde contine, de asemenea, aminoacizi cum ar fi teanina, acidul butiric si lignina; alcaloizi xantinici, pectina (care se gaseste si in fructe); zaharide (zahar), clorofila si saponine triterpenice. Vitaminele, cum ar fi vitaminele A, B1, B2, B3, C si E, se gasesc si in ceaiul verde. Luand in considerare aceasta lista impresionanta, este lesne de inteles ca ceaiul verde este bogat in substante nutritive, benefice pentru sanatate. Ceaiul verde este recomandat pentru ca stimuleaza imunitatea, creste nivelul de energie, previne cancerul, reduce nivelul colesterolului, are efect detoxifiant, imbunatateste performantese fizice si intelectuale si este util pentru pierderea in greutate.

Ceaiul verde se gaseste in diferite varietati, ca de exemplu matcha, sencha, bancha, houjicha si multe altele. Pentru beneficia de efectele ceaiului verde, iti recomandam capsulele Mivint acai cu ceai verde, precum si suplimentul alimentar Infunat Te Verde. Ambele produse contin extract natural de ceai verde si sunt indicate in completarea dietei alimentare.

Ceaiul negru
Ceaiul negru este cel mai consumat tip de ceai la nivel mondial, la care nu este adaugat lapte. Provine din aceeasi specie de plante ca si ceaiul verde. Nivelul de oxidare ii confera o culoare si o aroma unica, ce variaza de la chihlimbar la maro inchis si de la gust savuros la gust dulce. Diferenta dintre ceaiul negru,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !