Cel mai puternic tonic amar din flora romaneasca: pelinul – regenereaza ficatul si curata tot corpul de impuritati

Cel mai puternic tonic amar din flora romaneasca, pelinul este o planta miraculoasa, renumita indeosebi pentru capacitatea naturala de a curata ficatul si tubul digestiv. Cei care il consuma pot simti imediat efectele binefacatoare ale acestuia, intrucat are capacitatea de a reda vigoarea intregului organism.

Tinctura de pelin pentru regenerarea ficatului:  reteta

Dat fiind ca tratamentele pentru ficat sunt foarte scumpe, ar fi pacat sa nu profitam de capacitatea naturala a plantelor de a ne vindeca. Pelinul poate fi cules (frunze si tulpini) direct din natura, sau se poate procura de la orice magazin naturist. Cea mai eficienta forma de administrare a plantei este tinctura.

Ingrediente necesare:

  • 100 g de pelin uscat (sau 1 mana de planta proaspata)
  • 400 ml de alcool rafinat de 60 de grade

Mod de preparare:

Pelinul tocat marunt se introduce intr-o sticla sau intr-un borcan, si peste el se toarna alcoolul. Se inchide ermetic, si se lasa 14 zile la macerat. In acest interval, recipientul cu tinctura trebuie agitat de 3 ori pe zi. Dupa finalizarea perioadei de macerare, alcoolul se strecoara printr-o bucata de tifon dublu in sticlute inchise la culoare. Tinctura de pelin astfel obtinuta se pastreaza la frigider.

Administrare:

Se iau cate 10 picaturi de tinctura de pelin, de 3 ori pe zi. Acest tratament poate fi urmat doar de 2 ori pe an, respectiv primavara si toamna. Ajuta la regenerarea celulei hepatice si la eliminarea balonarilor.

Ceaiul, pulberea si siropul de pelin

Descoperit in anul 1600 i.Hr., pelinul este una din cele mai vechi plante medicinale din istorie, folosita de greci, de romani si de dacii nostri. Pelinul apare ca remediu des folosit in manastiri, incepand cu Evul Mediu. Preotul Kneipp recomanda pelinul tuturor suferinzilor de ficat sau de stomac, sub forma de pulbere (o doza mica), adaugat la supe, sau ca piper, pentru mancarurile de zi cu zi.

Pelinul se poate mai poate folosi sub forma de ceai, pulbere sau sirop. Ceaiul din frunze de pelin este un leac extraordinar pentru bolile de stomac, avand actiunea unui pansament gastric. Cei bolnavi de ficat, rinichi, pancreas sau bila (dischinezie biliara) pot urma o cura cu in

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !